"İnsanlar tuzağa düşüyor"

Yiğit Bulut, Türkiye’de bazı insanların küresel ve global oyunun tuzağına düştüklerini ve bu tuzakla birlikte ötekileşme kavramının başladığını söyledi.

İnsanlar tuzağa düşüyor
13 Eylül 2013 Cuma 17:39 tarihinde eklendi.
Antikkapı Restaurant'ta yapılan konferansa AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, "12 Eylül Darbesinin Yıldönümünde Darbelerin Ülke Ekonomilerine Etkileri, Suriye ve Mısır’da ki durum ve ülke ekonomisine verdiği zararlar, Global Krizin Türkiye ve Dünya’da etkileri ve 2014 Yılı Türkiye’de Ekonomik Beklentiler" konusunda bilgi verdi. 
 
KÜRESEL VE GLOBAL OYUN TUZAĞINA DÜŞÜYORLAR
 
Türkiye’de bazı konuların çok iyi idrak edilmesi gerektiğini söyleyen Yiğit Bulut konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Napıyorlar Ortadoğu’da, 50 yıl sürecek kargaşanın temellerini atmaya çalışıyorlar. İslam coğrafyasını kabilelere kadar böldüler. Türkiye Cumhuriyeti asla ve asla İslam Cumhuriyeti içersinde bir çatışmaya izin vermeyecektir. Türkiye’de malesef bazı kardeşlerimiz küresel ve global oyunun tuzağına düşüyorlar. Bu tuzakla birlikte ötekileşme kavramı başlıyor. İnsan sokağa çıkar kendini savunur protesto eder. Bunların limiti vardır. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin karşıt parçası olarak tanımlamaya başlarsınız, mensup olduğunuz dinin bile karşıtı olarak çatışmaya başlarsanız bunları çok iyi idrak etmek gerekiyor."
 
ÇATIŞMA, SİYASİ DALGALANMA VE BİR ÇOK ŞEY YAPACAKLAR
 
Türkiye’de darbere maruz kalınmasının nedenlerinin çok detaylı bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Yiğit Bulut, "Türkiye’nin 60-70 yıldır darbelere maruz kalmasının nedeni nedir?, Türkiye tek başına olsayadı sorun yoktu. Ama baş ayağa kalktığı zaman Ortadoğu, Balkanlar ayağa kalkar. Bugün başımızda var, ruhumuz da var ve en önemlisi bu bedeni ileriye taşıyacak inanç ve irade var. Bunu yok etmek için herşeyi yapacaklar. Çatışma, siyasi dalgalanma bir çok şeyi yapacaklar" diye konuştu.
 
İKİNCİ 10 YILA ÇOK DİKKATLİ BAKMALIYIZ
 
Yerleşik düzenin kendi varlığını devam ettirmek için ikinci 10 yıla izin vermek istemediğini söyleyen Bulut, şöyle konuştu:
 
"1923’de Türkiye Cumhuriyet kuruldu. 1933’de Celal Beyar ve İsmet İnönü, Atatürk’ü sarıp köşke hapsettiler. 1950-60 iktidarının 10’uncu yılında Menderes’i astılar. 1983-1993 iktidarın 10’uncu yılında Turgut Özal aramızdan ayrıldı. 2003-2013 Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeye kalktılar. 10’uncu yılda hükümetler olgunluk noktasına yerleşiyor. Yerleşik düzen kendi varlığını devam ettirmek için ikinci 10 yıla izin vermiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ikinci 10 yıla giren iktidar yok. İlk defa sayın Başbakan girdi. Eğer biz 1933’de kaptırdığımız ülkeyi geri alacaksak bu ikinci 10 yıla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak çok dikkatli olarak bakmamız gerekiyor. 1960 darbesinden sonra ülkede iki büyük tehlike olduğunu söylediler. İrtica ve bölücük olduğunu söylediler. İrtica kim benim kendi vatandaşım. Benim kürdümü bölücü hale getirip devletin 2 numaralı düşmanı haline getirdik. 2003 yılına kadar biz bunların altında ezilirken onlar paraları götürdüler. Ne zamanki bir başbakan, bakan yerleşik düzenle ilgili bir adım attı. Ertesi gün gazetelerde şu manşetleri gördük. ’İrtica hortladı’.Türkiye basın yoluyla 72 kişinin Türkiye’ye şeriat getireceğine inandı. Bunu Türk vatandaşının anlaması lazım. Kim ki içerdeki yerleşik düzen ve onun dışarıdaki uzantılarına kafa tutmuş onun kafasını koparmak için herşeyi yapmışlar." 
 
FİNANSAL ERGENEKON DA VARDIR
 
Türkiye’de ergenekon yapılanmasının yanı sıra finansal ergenekon da olduğunu söyleyen Bulut, "Ülkemizde ergenekon yapılanmasının yanında finansal ergenekon da vardır. Bütün darbelerde paranın izini takip edemezseniz ne olduğunu anlayamazssınız. Para kimden nereden nereye geçti?. Paranın izini takip edeceksiniz. Finansal ergenekon şu anda pasivize olmuş ama hala konumunu koruyor. Son 10 yılda sosyalizim Türkiye de iktidar olsaydı acaba bu saglık devrimi yapılabilirmiydi?" dedi.
 
MÜCADELENİZ KURTULUŞ SAVAŞI KADAR ÖNEMLİDİR
 
Bugün verilecek olan mücadelenin çok önemli olduğunu belirten Bulut, "Benim babam köleydi. Finansal sistemin kölesiydi. Ben şu an yarı köleyim. Benim çocuğum tam özgür olacak. Çocuklarınıza nasıl bir Türkiye bırakmak istiyorsanız onun mücadelesini verin. Bugün verdiğiniz mücadele kurtuluş savaşı kadar önemlidir. Tam bağımsız, geçmişine sahip çıkan bir Türkiye istiyorsak bu sizlerin eseri olacak" diye konuştu.
 
EYLEMCİLER SALONA YÜRÜMEK İSTEDİ
 
Konferans sırasında Cumhuriyet Parkı’nda protesto gösterisi yapan bir grupla polis arasında sert tartışmalar yaşandı. Salona doğru yürümek isteyen grup, Vilayet köprüsünün olduğu yerde polis ekiplerince durduruldu. Protestocu 4 kişi gözaltına alındı. 

DHA