"İnsanları kullandılarsa dava açacağım"

Muhterem Nur, "Sanatçı dostlarımız, Müslüm'e bir katkıları olsun diye birer tane şarkı okumuşlar. Böyle birşeyden benim sonradan haberim oldu" "Bu arkadaşlarımız Eflatun Müzik'e severek bu jesti yaptıysalar o beni alakadar etmiyor"

09 Temmuz 2013 Salı 19:15 tarihinde eklendi.
"4 tane şarkı ve babanın ’Baba şarkılar’ olarak 50 bin lira para aldım. Alacağım yok, vereceğim de yok. Eğer onlar bizi alet ederek bu albümü yapmadıysalar yolları açık olsun. Ama Müslüm Gürses’in projesi olarak davet edipte insanları kullandılarsa dava açacağım"
 
Mart ayında hayatını kaybeden Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur, İstanbul’da basın toplantısı düzenledi. Nur, piyasaya çıkacağı belirtilen "Baba Şarkılar" adlı albümle ilgili eleştirilerde bulundu.
 
Muhterem Nur, eşi Müslüm Gürses’in hayatını kaybetmeden önce Eflatun Müzikle bir albüm yapmak için anlaştığını ancak Müslüm Gürses’in daha sonra rahatsızlandığını ve hayatını kaybettiğini anlattı.

Eşi öldükten sonra Eflatun Müzik Şirketi yetkilerinin yanına geldiğini söyleyen Muhterem Nur, "Bu albümü yapalım mı? Yapmak zorundayız. Ben de eşimin öldüğünü okuyamayacağını söyledim. Onun daha evvel okumuş şarkılarından 4-5 tane parça koyarak karışık bir albüm çıkaracaklardı. Bunu kabul ettim" dedi.
 
"BİZİM OLMAYAN ALBÜMÜN BİZİMMİŞ GİBİ TANITIMI YAPILIYOR"
 
Albüm çalışmalarının daha sonra başladığını söyleyen Muhterem Nur, gazetelerde çıkan haberlere de atıfta bulunarak Sezen Aksu, Kenan Doğu ve Ajda Pekkan’ın da aralarında bulunduğu 45 sanatçının Müslüm Gürses’in eski şarkılarını okuduğunu söyledi.

Muhterem Nur, "Bunların hepsi birer parça okumuşlar. Müslümün projesi olarak. Bu böyle duyurulunca herkes bana ’Muhterem Hanım artık iyisin işte albümde bitiyor, iyi para kazanacaksınız’ filan. Ben dedim ’Sadece benim eşimin adı sanatçı olarak karışıyor, yani yorumcu olarak. Ama canlı değil. 5 tane parça konulacaktı diğerleri karışık yapılacaklardı.

Albümü tamamlamışlar sanatçılar... Bir iki kişiden duydum evime de telefon ediliyor. Bu sanatçı dostlarımız, Müslüm’e bir katkıları olsun diye birer tane okumuşlar. Böyle birşeyden benim sonradan haberim oldu. Çıkarılan albümde benim eşimin 4 tane şarkısı konuluyor. Bir de sadece babanın baba şarkıları diye çıkıyor ismi onayladım, çıkarabilirler dedim.

Bizim olmayan albümün bizimmiş gibi tanıtımı yapılıyor. Albümden ne gelirim var, ne bunun sahibiyim, şirkette benim değil sadece Eflatun Müzik bu albümü yaptı. Bizimle bir alakası yok. Eşimin 4-5 şarkısının dışında bir de Müslüm Baba’dan ’Baba şarkılar’ olarak çıkacağından haberim var. Bizim ilgimiz olmadığını duyurmak istiyorum" diye konuştu.
 
"BUNALIMA GİRDİM"
 
Eşi Müslüm Gürses’in isminin reklam aracı olarak kullanıldığını savunan Muhterem Nur, "Ben kimseye inandıramıyorum bu albüm benim değil. Benimdir diye birşeydede bulunamıyorum. Bunalıma girdim" dedi. Eşinin ölümüne üzüldüğünü söyleyen Muhterem Nur, "Bu üzüntümün arasında bu gibi olaylar beni çok rahatsız etti.

Eflatun Müzik ile olan sözleşmemizi inkar etmiş değiliz. Onlara sadece bu 4 şarkı için, ’Baba Şarkılar’ olarak anlaşmayı yaptık ve belgeyi verdim. Çıkarabilirler bunun dışında hiçbir ilişkim yok bu albümle. Böyle birşey yapmayı da düşünmedim. Kimseden bir ricada da bulunmadım. ’Bir albüm yapıyorum gelin yardım edin jest yapın’ demedim. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Müslüm’ün eserlerini severek okudukları için ama bu albümle bir ilişkim yok" ifadelerini kullandı.
 
"ALBÜMDEN HİÇBİR KAZANCIM YOK"
 
"Bu albümün çıkmasını istiyor musunuz?, Yoksa ’Bu sadece benim bir ilgim yoktur bu jeste hadi teşekkür ederim ama benim bu albümden kazancım yoktur’ toplantısı mıdır?" sorusu üzerine Muhterem Nur, "Aynen öle. Hiçbir kazancım yok, sahibi değilim. Yani bu albümün çekiminde bulunmadım, kimseyle de görüşmedim.

Bir haber vardı sanatçıların isimlerini yazmışlar. Onlar bu albüme okudukları için ben sinirlenmişim. Hayır sinirlenmedim. Müslüm yeni bir albüm yapmış olsaydı bu arkadaşlarımız bize okuduğunda onurlanırdım bizi sevikleri için. Ama Müslüm öldükten sonra yani müslümden evvel olsaydı tamamdı ama Müslüm öldükten sonra..." dedi.
 
"50 BİN LİRA PARA ALDIM"
 
Muhterem Nur, "Eğer bu arkadaşlarımız Eflatun Müzik’e severek bu jesti yaptıysalar o beni alakadar etmiyor. 4 tane şarkı ve Babanın Baba şarkıları olarak 50 bin lira para aldım. Alacağım yok vereceğim de yok. Eğer onlar bizi alet ederek bu albümü yapmadıysalar yolları açık olsun" şeklinde konuştu.
 
"EŞİMİN ARTIK HUZUR İÇERİSİNDE YATMASINI İSTİYORUM"
 
Gazete küpürlerini okuyan ve sinirlerinin bozulduğunu söyleyen Muhterem Nur, "Babayı dirilteceklermiş’ 15 Temmuz’da baba dirilecekmiş. Hiç mi bunların saygısı yok. Yani hiç mi utanmıyorlar. Bunlar Allah mı ki babayı diriltiyorlar?

Bunu yazan insan utanmamış mı acaba? Bunu bana sorsun benden izin alsın. Acaba Müslüm Babayı nasıl diriltecekler. Hakkın rahmetine kavuşmuş bir insanı diriltip, komedi oynayacaklar. Belki çok güzel birşey ama benim için komedi. Ben eşimin artık bu dünyadan elini eteğini çekmiş, huzur içerisinde yatmasını istiyorum. Böyle dilden dile ticarete kullanılmasını istemiyorum. Böyle devam ederse bu firma hakkında dava açacağım. Bu haberinde tekzibini rica ediyorum.

Tekzip etmezlerse ayrıca onlara da dava açacağım. Onlara daha ileri giderlerse ’Babayı diriltmezler ama kendilerini öldürürüm yani yapacağım hareketlerle. Cani değilim. Onları silahlada tehdit etmiyorum ama bende onları yapacağım hareketlerle öldürürüm. Oyuncak değiliz. Bizi bunlar sömüre sömüre bitiremediler. Ölümüzü dirimizi sömürüyorlar. Utanmıyorlar mı? Bunun olmaması gerekir. Biraz saygılı olmaları lazım. Bunları saygıya davet ediyorum. Çok üzülüyorum" dedi.
 
"GÜRSES’İN PROJESİ OLARAK DAVET EDİPTE İNSANLARI KULLANDILARSA DAVA AÇICAM"
 
"Müzik şirketine dava açmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Muhterem Nur, "Müzik şirketine eğer kendi hareketleri doğruysa bütün sanatçıları kendi namına çağırıpta bu albümü doldurdularsa o benim sorunum değil. Ama Müslüm Gürses’in projesi olarak davet edipte insanları kullandılarsa dava açıcam" diye yanıt verdi.
 
"DAVA AÇACAĞIM"
 
"Albümde yer alan ünlülerden size hiç telefon geldi mi?" sorusuna Muhterem Nur, "Hayır hiçbirinden gelmedi. Zaten gömüldüğü günden sonra hiçbirinden bir haber almadım. Bir insan gelip de demedi ki ’Bizim sanatçımız buraya bir parça okuyacak haberiniz var mı?’ demediler. Belki Eflatun Müzik bunları para karşılığında okuttu. Ama 45 tane sanatçıyı nasıl okuttu.

Albümünü çıkarsın ama ismimizi kullanarak değil. Babanın baba şarkılarını sevilen sanatçılar okuyabilir. Heryerde okuyabilirler bu yasak değil. Ama yani albümün projesi bizim olmadığı için böyle bir şey yaptılarsa gerçekten dava açarım. Açacağımda" dedi.

DHA