"İnsanların zekasıyla alay etmeyin"

HSYK ve Adalet Akademisi ile ilgili olarak TBMM’de konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Adalet Bakanı Bozdağ’ın İzmir Savcısı’na müdahale eden müsteşar için yaptığı açıklamalar için “Sayın Bakan, lütfen insanların zekâsıyla alay etmeyin” dedi.

İnsanların zekasıyla alay etmeyin
24 Ocak 2014 Cuma 17:58 tarihinde eklendi.

“HSYK’yı kendinize uygun, kendi anlayışınıza uygun, arka bahçeniz olacak bir yargıyı oluşturmak için bu tasarıyı getirdiniz” diyerek eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, “Türkiye Adalet Akademisinde yapılan değişiklikle Bakanlığın bir birimi hâline getirilmektedir” açıklamalarında bulundu.

'ADALET AKADEMİSİ, BAKANLIĞIN BİRİMİ OLUYOR'

Adalet Akademisi'nin bakanlığın bir birimi hâline getirildiğini dile getiren Serindağ, şunları kaydetti: “Türkiye Adalet Akademisi, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde üye ülkelerdeki mevzuata ve uygulamalara uyumu sağlamak üzere, adalet alanında eğitim ve diğer bazı görevleri yerine getirecek bağımsız bir kurumun oluşturulması için kurulmuştur. Türkiye Adalet Akademisi tüzel kişiliğe sahip, bilimsel, idari ve mali özerkliği olan bir kurumdur. Şimdi, yapılan değişiklikle Adalet Akademisi, Bakanlığın bir birimi hâline getirilmektedir.”

YARGI HÜKÜMETİN ARKA BAHÇESİ OLACAK

HSYK değişiklik tasarısını 'Doğan görünümlü Şahin olarak' nitelendiren Serindağ, “HSYK teklifine neden gerek duyuldu? Bu teklif, daha doğrusu teklif niteliğine bürünmüş bu tasarı neyi andırıyor biliyor musunuz? Bir zamanlar otomobil ilanlarında, işte 'Doğan görünümlü Şahin' ifadesi vardı, tıpkı onun gibi.” şeklinde benzetmede bulundu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra, ihtiyaç duyulduğu için HSYK tasarısının Meclis gündemine getirildiğini söyleyen Serindağ, şunları ifade etti: “Yani diğerleri, efendim, paralel devlet, yok çete, yok şu, bu işin kamuflajıdır. Çünkü, şayet öyle bir yapı varsa o yapı da sizin eserinizdir. Siz, o yapının mağduru olamazsınız, olsa olsa o yapının sorumlusu olursunuz. Sorumlusu olduğunuz bir yapıdan sizin şikâyete hakkınız var mı? Yok. Kendinize uygun, kendi anlamanıza, anlayışınıza uygun, sizin arka bahçeniz olacak bir yargıyı yaratmak için bu tasarıyı getirdiniz.”


CİHAN