İnsanlığın öldüğü an !

GAZİANTEP'te fenalaştığı minibüsteki bir yolcu tarafından sürüklenerek kaldırıma bırakılan 25 yaşındaki Halil Cengiz, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İnsanlığın öldüğü an !
26 Haziran 2015 Cuma 16:17 tarihinde eklendi.
GAZİANTEP'te fenalaştığı minibüsteki bir yolcu tarafından sürüklenerek kaldırıma bırakılan 25 yaşındaki Halil Cengiz, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Halil Cengiz'in, güvenlik kameralarını da yansıyan minibüsten sürüklenerek indirilmesine tepki gösteren babası Suphi Cengiz, yaşananların insanlık dışı olduğunu söyledi. 
 
Olay, geçen 17 Haziran Çarşamba akşam saatlerinde Vatan Mahallesi’nde meydana geldi. 4 aylık evli Halil Cengiz, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir yolcu minibüsüne bindi. Yolda geçirdiği rahatsızlık sonucu fenalaşan Halil Cengiz, Gaziantep'te 16 Cadde üzerinde minibüs içerisindeki bir yolcu tarafından sürüklenerek indirilip kaldırım kenarına bırakıldı. Halil Cengiz, yoldan geçenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan Cengiz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
 
GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ
 
Bölgedeki bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan olayda minibüsteki bir kişinin Cengiz'i sürükleyerek araçtan indirdiği ve kaldırıma oturttuğu görülüyor. Çevredekilerin yardım etmediği Cengiz'in, bir süre kaldırımda hareketsiz şekilde beklediği de görülüyor.
 
BABA CENGİZ: YAŞANANLAR İNSANLIK DIŞI
 
Ölüm haberini cesedin morga gönderildikten sonra öğrendiğini belirten Suphi Cengiz, oğlunun ölümüne neden olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Rahatsızlaşan oğlunun minibüsten indirildiğini ve dakikalarca kaldırım üzerinde beklediğini anlatan baba Cengiz, yaşananların insanlık dışı bir durum olduğunu kaydederek, şunları söyledi:"Biz İzmir’e mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya gittik. Olay olmadan önce oğlum bizim yanımızdaydı. Daha sonra Gaziantep’e döndü. Suruç’tan Gaziantep’e döndüğünde minibüs içinde fenalık geçiriyor. Minibüs şoförü cadde üzerinde aracı durduruyor ve oğlumu bir yolcu sürükleyerek kaldırım kenarına bırakıyor. Bu yapılanlar kedi yavrusuna bile yapılamaz. Oğlumu bunları haketmedi. Oğlumun ölümüne yol açan herkesten davacı olacağım. Görüntülere de cenazeden 4-5 gün sonra ulaştık. Oğlumun üzerinde telefonu vardı. Bizi aramaları gerekiyordu. Oğlumun ölümünü cesedinin morga gönderildikten sonra haberim oldu. Kaldırımda sanki canlı bomba var. Oğlumun yanına kimsenin yaklaşmaması ve kimsenin yardım etmemesi görüntülerde sabit. Toplu taşıma araçlarında böyle bir tutum olabilir mi? Oğlum o şekilde kaldırım kenarlarına bırakılmamalıydı."
 
Baba Suphi Cengiz, oğlunun uyuşturucuya bağlı kalp krizinden öldüğünün söylediğini ifade etti. Suphi Cengiz, oğlunun karıştığı bir kavga nedeniyle de 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığını, bu nedenle de moralinin bozuk olduğunu sözlerine ekledi.

DHA