Instagram 100 milyonu aştı

Facebook tarafından geçtiğimiz yıl 1 milyar dolara satın alınan popüler mobil fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, aylık kullanıcı sayısının 100 milyonu geçtiğini açıkladı.

Instagram 100 milyonu aştı
27 Şubat 2013 Çarşamba 11:50 tarihinde eklendi.

 

Sosyal medyanın önde gelen markalarından Instagram, kurulmasından sadece 28 ay sonra 100 milyon kullanıcıya ulaşma başarasını gösterdi.
 
Facebook tarafından satın alındıktan sonra Twitter ile arasına mesafe koyan Instagram, hizmet kullanım şartlarında yaptığı değişiklik nedeniyle de tepki görmüş ve birçok kullanıcısını kaybetmişti.
 
Yaşadığı zorluklara rağmen gücünü kaybetmeyen Instagram, sayfasından yaptığı açıklamada 100 milyon barajını geçtiklerini belirtirken, kullanıcılarına teşekkür etti.
 
Üyelerine multimedya paylaşımı sunan ve kısa bir süre önce Vine adlı gerçek zamanlı video paylaşım hizmetini hayata geçiren Twitter ise 200 milyon aylık kullanıcıya sahip.
 
Instagram, sadece Apple’ın mobil işletim sistemi iOS ile uyumluğu olduğu dönemde, 30 milyon kullanıcıya sahipti.
 
Şirket, Nisan 2012’de Android tabanlı mobil cihazlarda da kullanılmaya başladı ve kısa sürede kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşadı. Şirketin, mobil cihazların yaygınlaşmasıyla kullanıcı sayısını daha da artırması bekleniyor.