Instagram hırsızları yakalattı

ABD’de binlerce kimlik çalan çift, Instagram’da paylaştıkları yemek fotoğrafıyla yetkililere yakalandı.

Instagram hırsızları yakalattı
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:01 tarihinde eklendi.

 

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da sıkça görülen yemek fotoğrafları iki suçlunun yakanlanmasını sağladı.
 
ABD Vergi İdaresi (IRS) 700 bin kimlik çaldıkları iddia edilen Nathaniel Troy Maye ve Tiwanna Tenise Thomason çiftini takip altına aldı.
 
IRS yetkilisi Louis Babino, kimliğini gizleyerek çifte ulaştı. Çift, Troy adında tanıdıklarının 700 bin kimlik çaldığını, Babino ise bu kimlikleri satın almak istediğini söyledi. Yetkili, Morton’s Steakhouse adlı restorantta gerçekleşen ilk buluşmada hırsızların kimliklerini belirleyemedi.
 
İkinci buluşmada Maye ve Thomason, Babino’ya içinde bazı kimliklerin olduğu bir flaş bellek verdi. Babino, verileri incelerken Troy Maye adında bir dosyayla karşılaştı. İsmi Google’da arayan yetkili Maye’a ait bir Instagram sayfasıyla buldu. Babino, çiftle ilk buluştuğu tarihte aynı restoranta çekilen bir yemek fotoğrafı buldu. IRS yetkilisi Instagram’da bulduğu ipucu sayesinde buluştuğu çiftin gerçek hırsızlar olduğunu ortaya çıkardı.
 
IRS çifti tutukladı ve çaldıkları 55 bin kimliği ele geçirdi. ABD’de ilk kez bir mahkemeye Instagram fotoğrafı kanıt olarak sunuldu. Suçlu bulunan çift, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

NTV