Instagram'da yeni video özelliği!

Instagram'ın yeni özelliği bu kez YouTube'u hedef alıyor ve büyük ses getireceğe benziyor.

Instagramda yeni video özelliği!
22 Haziran 2018 Cuma 16:18 tarihinde eklendi, 1.406 kez okundu.
Milyonlarca kullanıcıyı çok yakından ilgilendiren gelişme dün akşam saatlerinde yaşandı. Instagram'ın yeni özelliği bu kez YouTube'u hedef alıyor ve büyük ses getireceğe benziyor.
 
Intagram'a IGTV adı verilen yeni bir uygulama geliyor. Instagram'ın yan uygulaması olan bu uygulama ile kullanıcılar için videolarda 1 dakika sınırı kalkıyor. Hem 4K çözünürlüğünü destekleyen hem de uzun uzun video çekimine olanak sağlayacak olan IGTV ile içerikleri YouTube’taki yıldız yapımcıların içerikleri gibi olacak.
 
PARA KAZANILABİLECEK...
 
Öte yandan Instagram, içerik oluşturucuların uzun videolarından para kazanmasına da izin verecek. Normalde 60 saniyelik videolar yüklenebilen Instagram platformunun orijinali bozulmadan, minimum 15 saniye ve maksimum 1 saatlik videolar yüklenebilecek.
 
IGTV ile birlikte Instagram aslında geleneksel ünlüler yerine web ünlülerine odaklanmış oluyor. Zira eski yayıncılar ve TV stüdyolarının üreteceği içerikler daha doğallıktan uzak bir tavra ve kaliteye sahip olabilir. Kullanıcılar ayrıca uzun formattaki klipleri yayıncının profilinde Öne Çıkan Hikayeler kısmının yan tarafında görüntüleyebilecek.
 
Uygulama birkaç gün içinde tüm dünyada yayında olacak.