İntel'den dev teklif!

Mobil cihazlara talebin artması, işlemci pazarında da önemli bir işbirliği doğurdu

İntelden dev teklif!
11 Ocak 2011 Salı 19:32 tarihinde eklendi.

 

Dünya işlemci pazarının lideri Intel, grafik işlemci üreticisi Nvidia’nın teknolojisinden faydalanmak için 1.5 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı.
 
Varılan anlaşmayla Intel, akıllı telefon ve tablet pazarında önemi gittikçe artan grafik işleme yeteneğini artırarak bu pazarlarda rekabet gücünü artırmayı planlıyor. Ntvmsnbc'nin haberine göre Mobil cihazlardaki grafik işlemcilerde uzmanlaşan Nvidia, anlaşma çerçevesinde, bir süredir gözünü diktiği masaüstü ve dizüstü işlemci piyasasından uzak duracak.
 
Intel bir süre önce kendi işlemci teknolojisini taklit ettiği gerekçesiyle Nvidia’ya dava açmıştı. Nvidia da benzer bir davayı Intel’e karşı açtı. 1.5 milyar dolarlık anlaşmayla tüm davalar düşmüş olacak.
 
Bilgisayar işlemci pazarının yüzde 80’i Intel tarafından kontrol ediliyor. Ancak akıllı telefon ve tablet bilgisayar pazarlarının hızla büyümesi, HD video işleme de dahil grafik becerileri yüksek işlemcilere talebi artırıyor. Bu pazarlarda Nvidia’nın Tegra işlemci serisinin popülaritesi oldukça yüksek.