İnternet Andıcı davası sanıkları savunma yapıyor

Ergenekon davasında, internet andıcı davasının sanığı Mehmet Ersöz savunmay yapıyor

İnternet Andıcı davası sanıkları savunma yapıyor
27 Mayıs 2013 Pazartesi 12:34 tarihinde eklendi.

Ergenekon davasında, internet andıcı davasının sanığı Mehmet Ersöz savunmay yapıyor. Ersöz, önceki duruşmalarda dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u yalanlayarak internet Andıcı ve internet siteleri ile ilgili kendisine defalarca bilgi verdiklerini söylemişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 304'üncü duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük, Tuncay Özkan ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 42 tutuklu sanık hazır bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik yoklamalarının ardından emekli Korgeneral Mehmet Eröz, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapmak üzere söz aldı. İlk savunmasının ardından hakkında dava açılan İlker Başbuğ'un, internet andıcı konusunda bilgisi olmadığını söylemesinin ardından Eröz, 9 Ekim 2012 tarihinde mahkemeye verdiği dilekçesi ile Başbuğ'u yalanlamıştı. Başbuğ'un internet sitelerinden haberi olmadığı şeklindeki beyanlarının doğru olmadığını ifade etmişti. Eröz'ün dilekçesinde "Sayın Başbuğ’a andıçla ilgili olarak defalarca bilgi verilmiştir. Başbuğ’un haberi olmasaydı, 4 Kasım 2009 tarihinde ikinci ihbar mektubu ekinde yer alan internet andıcını gördüğünde bizler hakkında işlem yapmaz mıydı?" ifadelerine yer verilmişti.

Bugünkü duruşmada ise Eröz, ilk savunmasını büyük bir samimiyetle yaptığını hatırlatarak, Genelkurmay Başkanlığı’ndan mahkemeye gönderilen evrakların da kendisini doğruladığını söyledi.

İddianamenin savcılar tarafından mütalaaya dönüştürdüklerini belirten Eröz, "Mahkemede anlattıklarıma mütalaada hiç değinilmemiş. Yargılama boyunca da pek çok usul hataları yapıldı. Ayrıca delil değerlendirilmesi bölümü de yapılmadı." dedi. Eröz, hakkında iddia edilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.


CİHAN