İnternet eylemcileri serbest kaldı

İzmir'de Torba Yasa tasarısındaki internetle ilgili düzenlemelere karşı düzenlenen yürüyüşte uluslararası bir kahve zincirinin kafesine zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

19 Ocak 2014 Pazar 17:16 tarihinde eklendi.
 
Bazı sivil toplum örgütleri tarafından 'Torba Yasa Tasarısı'ndaki internetle ilgili düzenlemelere karşı sosyal paylaşım sitelerinden haberleşen bir grup, dün saat 18.00 sıralarında, Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. 'İnternetime dokunma', 'Hırsız var' sloganları eşliğinde Kordonboyu'nda yürüyen grup, daha sonra tekrar aynı caddeye döndü.

Burada grup arasından bazıları uluslararası bir kahve zincirine ait kafeye zarar verdi. Kafenin camını, güvenlik kamerası, sandalye ve masalarını kıran bu kişiler, ardından grubun arasına karıştı. Bir süre daha slogan atan eylemci grup, daha sonra sesizce dağıldı.

Polis, kafeye zarar verdikleri öne sürülen 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

DHA