İnternet hızlanıyor!

Türk Telekom, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni internet paketleriyle VDSL2 teknolojisiyle hızı 50 Mbps ve 100 Mbps'ye, ADSL2+ teknolojisi ile 16 Mbps'ye kadar yükseltecek.

İnternet hızlanıyor!
26 Aralık 2010 Pazar 22:53 tarihinde eklendi, 1.278 kez okundu.

 

Türk Telekom, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni internet paketleriyle VDSL2 teknolojisiyle hızı 50 Mbps ve 100 Mbps'ye, ADSL2+ teknolojisi ile 16 Mbps'ye kadar yükseltecek. 
 
Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, yeni internet paketlerinin ve yeni fiyatların tanıtıldığı toplantıdaki konuşmasında, şirketin 2010'da gerçekleştirdiği proje ve yatırımların Türkiye'nin bulunduğu bölgede yeni bir iletişim merkezi haline gelmesini sağladığını belirtti.
 
Adı Pantel olarak değiştirilen Invitel International'ın satın alınmasıyla Cidde, Amman, Şam ve İstanbul'u birbirine bağlayacak JADI Link projesinin hayata geçirilmesinin, Türkiye'nin Doğu ile Batı arasında bir ses ve data köprüsü haline gelmesinde büyük önem taşıdığını anlatan Bozkurt, 2006'dan bu yana yapılan konsolide yatırımların konsolide olarak 8,1 milyar lirayı bulduğunu ve yatırımlarının, Türkiye'nin bulunduğu bölgede yeni bir iletişim merkezi haline gelmesini sağladığını söyledi.
Bozkurt, 2005 yılında Türkiye'deki ADSL kullanıcı sayısı 1,5 milyon iken, 2010'un üçüncü çeyreğinde 6,5 milyona ulaştığını kaydederek, "Yeni internet paketleri ile sunduğumuz hızlarla, Türkiye'yi erişimde süper lige taşıyoruz" dedi.
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bozkurt, mevcut altyapı ile bugün itibariyle 16 megabit ve üzeri hız alabilecek müşteri sayısının 5,5 milyon, 32 megabit ve üzeri hız alabilecek müşteri sayısının 3,1 milyon, 50 megabit ve üzeri hız alabilecek müşteri sayısının 2,2 milyon, 100 megabite kadar hız alabilecek müşteri sayısının 600 binden fazla olduğunu ve bu sayıların yapılan yatırımlarla giderek arttığını belirtti.
Bozkurt, 2010 yılında yurt içi ve yurt dış yatırımları, nitelikli istihdam yaratmak ve istihdamı gençleştirmenin, en önemli atılımları olduğunu belirterek, "Bütün hizmetlerimizi en iyi teknolojik altyapı ile yapmak istiyoruz. 2011'de de Türk Telekom'u güzel bir gelecek bekliyor" diye konuştu.
 
YENİ PAKETLER VE FİYATLAR
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan da, 4 milyon ADSL abonesinin 8 megabitlik tarife paketi kullandığını, abone başı kullanımların, 1,5 yıl önce 6 GB seviyelerindeyken, bugün 12 GB noktasına geldiğini anlattı.
 
Demircan, 2005 yılında en yüksel ADSL hızı 2 megabit seviyesinde bulunurken, bunun 2009'da 8 megabite çıktığını kaydederek, tüm bu hızların Türk Telekom tarafından toptan olarak internet servis sağlayıcıları aracılığı ile kullanıcılara sunulduğunu kaydetti. 
 
Erem Demircan, yeni paketler ile 100 megabite kadar tarifede tavsiye edilen perakende fiyatını, 100 GB adil kullanımla 149 lira, ADSL2+ ile limitsiz paketlerde 16 megabit hızda 50 GB adil kullanımla 59 lira, 50 megabite kadar 100 GB adil kullanımla 109 lira, 32 megabit hızda 50 GB adil kullanımla 79 lira olarak beklediklerini, ancak internet servis sağlayıcıların kendi fiyatlarını açıklayacaklarını ifade etti.
8 megabitlik paketin 100 GB adil kullanım miktarıyla 89 liralık tavsiye edilen perakende fiyatı olduğunu, adil kullanım konusunda kullanıcıların internet hızlarının 512 kbps yerine artık 1 megabit olacağını belirten Demircan, 8 megabite kadar limitsiz tarifesinde 15 GB olan adil kullanım kotasının 25 GB'a yükseldiğini söyledi.
 
Demircan, soruları yanıtlarken, ürünlerin yalın ADSL olarak da verileceğine değinerek, internet hızının yükselmesinin, diğer hizmetlerin yaygınlaşmasına yol açacağının altını çizdi.
Önümüzdeki yılda ADSL'in en önemli önceliklerinden biri olacağına işaret eden Demircan, 2010'da sabit ve seste önemli bir yıl geçirdiklerini, trafiği artırdıklarını, önümüzdeki yıl da bu alanda önemli tanıtımları olacağını bildirdi.