İnternet ilişkileri film oluyor

Yönetmen Cyril Tuschi, Wikileaks’in kurucusu Assange’ın internet ilişkilerini anlatan proje için kolları sıvadı.

İnternet ilişkileri film oluyor
26 Haziran 2012 Salı 16:43 tarihinde eklendi.

 

Şu anda hapiste olan Rus iş adamı Mikhail Khodorovkovsky ile ilgili yaptığı belgeselle büyük beğeni toplayan Cyril Tuschi, içinde Julian Assange’ın da yer aldığı romantik ilişkiyi konu alan filmin çekimi için çalışmalara başladı.
 
Tuschi, ‘Leaks- Three Dates With Harry Harrison’ adını verdiği filmin İngilizce metnini İngiliz senarist Michael Gaster ile birlikte hazırlıyor.
 
Screen International’a yaptığı açıklamada yardımcı yapımcı Jan Krüger, ''Cyril bana Assange’ın Harry Harrison takma adını kullanarak gerçekleştirdiği internet ilişkilerinden bahsetti. Dolayısıyla, film 2010 yılında Harry Harrison’ın gerçekleştirdiği üç buluşmayı konu alacak. Buluşmalardan biri İzlanda’da tam da gazetecilik, demokrasi ve internet alanında köklü değişiklikler yaratabilecek bir projeyi yürüttüğü dönemde geçiyor. Bir sonraki ise gündemdeki en popüler kişi olduğu ve adeta bir popstar gibi ilgi gördüğü dönemde İsveç’te bir hayranıyla gerçekleştirdiği bir randevu... Son hikayede ise bir kadın gazeteciyle Londra’da üzerinde ‘Harrison’ yazan bir elektronik etiketle katıldığı ve bunun artık sonuncusu olduğuna karar verdiği buluşma anlatılacak. Bu film otoriteye baş kaldıran birinin yükselişini ve düşüşünü gözler önüne sürecek, sendelemesine kişiliğinin sebep olduğu bir dijital çağ Robin Hood’unun hikayesi.’’
 
Filmin büyük bir kısmı Almanya’da gerçekleştirilecek çekimlerine gelecek yaz başlanacak. Filmde Schloss Beesenstedt adlı kale Assange’ın mülteci olarak kaldığı Norfolk, İngiltere’deki Ellingham Hall binası olarak kullanılacak. Oyuncuların kim olacağı ile ilgili henüz bir gelişme yok.

NTV