"İnternet Yasası yolsuzluğu kapatmak için çıkarıldı"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ‘internete sansür’ diye adlandırılan yasanın ‘asrın yolsuzluğu’ olarak nitelendirdiği 17 Aralık yolsuzluk, rüşvet ve kara para operasyonunun kapatılmak için çıkarıldığını söyledi.

07 Şubat 2014 Cuma 18:05 tarihinde eklendi.

MHP grubu adına TBMM’de konuşan Seyfettin Yılmaz, internet yayınlarıyla ilgili düzenlemeyle 17 ve 25 Aralık tarihlerinde ortaya çıkan asrın yolsuzluğunun karartılmasının amaçlandığını vurguladı. Milletvekili Yılmaz, “Hâlinizden memnundunuz, bu yasaya niçin ihtiyaç duydunuz? 17 Aralık ve 25 Aralık'ta asrın yolsuzluğu var, bunu kabul etseniz de böyle, kabul etmeseniz de böyle.

Şu anda Türkiye’de yolsuzluğa batmış bir suç çetesi örgütü var, yolsuzluk her tarafa sirayet etmiş. Şimdi bunun önüne geçmek için ardı ardına birtakım yasalar çıkarmaya çalışıyorsunuz alelacele. HSYK Kanunu’nu getirerek bu işten sıyrıldığınızı düşündünüz, ama ardı ardına birtakım yayınlar çıkmaya başlayınca, şimdi internet yasasını getiriyorsunuz.” dedi.

"28 ŞUBAT SÜRECİNİ MUMLA ARATIYORSUNUZ"

Başbakan Erdoğan’ın Fas’tan Haber Türk’ün Genel Yayın Yönetmenini arayarak “MHP Genel Başkanını çıkarmayın.” dediği haberlere sert tepki gösteren MHP’li Yılmaz, “Böylesi olaylar 28 Şubat sürecinde olmadı. 28 Şubat sürecini mumla aratır hâle geldiniz. 28 Şubat sürecinde birtakım andıççılar vardı, bugün de Başbakan'ın andıççıları var. 28 Şubat sürecinde de fişlemeler vardı, 28 Şubat sürecinde de birçok insan fişleniyordu, birçok insanın yerleri bir gecede değiştiriliyordu." diye konuştu.

MHP’li Yılmaz, İçişleri Bakanı Ala’yı eleştirerek, “Efkan Ala, millî iradeden bahsediyorsunuz. Efkan Ala millî iradeyi nereden temsil edecek? Bizim gibi seçilip mi geldi? Ama gelen İçişleri Bakanı her gün 1.500-2.500 polisin yerini değiştiriyor.

Yetmedi, Millî Eğitime el attı, kardeşini oraya getiriyor, Maliyeye müdahale ediyor, MİT'ten raporlar geliyor. MİT'in işi nedir? MİT'in işi, bu ülkenin güvenliğini sağlamaktır ama bakıyorsunuz, MİT, MHP’li iş adamlarını fişlemiş, CHP’li iş adamlarını fişlemiş.” şeklinde konuştu.

MHP’li Yılmaz yanlışlık, yolsuzluk ve sansürün ilelebet olmasının mümkün olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “28 Şubat sürecinin aktörleri ne diyordu? 'Bin yıl sürecek bu.' diyordu. 'Bin yıl.' Ama Cenab-ı Allah’ın takdiri ve bu milletin iradesiyle bir yıl, iki yıl bile dayanamadılar, yerle bir oldular.

Kendilerini bin yıl devam edecek şekilde kodlamışlardı. Bugün Sayın Başbakan'a bakıyorum, hiçbir şekilde bu iktidardan gitmeyecek şekilde kendisini kodlamış. Dün 'Askerî vesayeti kaldırdım, yargı vesayetini kaldırdım, bürokraside hâkimiyeti elime aldım.' diyen Başbakan, dün bu operasyonları yapanları ayakta alkışlıyordu.”

"ALLAH'IN ADALETİNDEN KURTULUŞ YOK"

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman doğruların yanında durduklarına işaret eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama siz kendinizi dokunulmaz hissediyorsunuz ve çıkardığınız yasalarla yanlışlarınızın ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyorsunuz. ‘Askerî vesayeti, yargı vesayetini kaldırdık.’ diye bu millete övünerek gittiniz, oy istediniz. Bunları yapınca neye kapıldınız biliyor musunuz?

Kendinizi dokunulmaz hissetiniz. 'Kimse bize dokunamaz.' dediniz ve bu ülkeyi tek adamlık modeliyle yürüttünüz, kanunları bir tarafa bıraktınız, sizin talimatınızla aynı anda 10 tane medya aynı manşeti attı, yanlışları görmedi. Sandınız ki hiçbir şey ortaya çıkmayacak, ama Allah’ın indinde her şey açığa çıkacaktır. Bugün bu yasalarla, bugün bu gücünüzle her şeyin üstesinden gelebilirsiniz ,ama Allah’ın adaletinden kurtuluş yok.”


CİHAN