İnternetin geleceği Brezilya'da tartışılıyor

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rosseff’in girişimleriyle düzenlenen dünya internet yöneticileri buluşması Sao Paulo’da bugün başladı

İnternetin geleceği Brezilyada tartışılıyor
23 Nisan 2014 Çarşamba 18:28 tarihinde eklendi.

İki gün sürecek toplantı sonrasında yayımlanacak ortak bildiri, küresel bir problem olan internet yönetiminin geleceğine çözüm önerileri sunması bekleniyor.

Küresel bir problem olan internet yönetiminin yeniden dizaynı konusunu ele alacak toplantı hükümet temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri, internet yönetiminden sorumlu kuruluşlar ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

Geçtiğimiz yıl ABD’nin diğer ülke liderlerini ve bazı stratejik kurumları izlediğinin ortaya çıkmasının ardından bu duruma tepki olarak Dilma Rousseff’in Birleşmiş Milletler açılış toplantısında dile getirdiği internet yönetimine ortak çözüm arayışı bu toplantıyla somut bir adıma kavuşuyor.

Program öncesi çözüme katkı yapmaları için tüm devletlerden görüş alındığını ifade eden organizatörler, kaygıların genel olarak telif hakları, güvenlik ve gizlilik ilkelerinin ihlali konularına odaklandığını ifade ediyorlar.

Dünyanın birçok ülkesinden resmi makamları ve özel sektörü temsilen katılımcıların yer aldığı toplantıda Türkiye 27 üyeden oluşan Multisektörel Yüksel Komitesinde bakanlık düzeyinde temsil ediliyor.

Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda Türkiye’de son dönemde getirilen intenet yasakları özel bir oturumda ele alınacak.

İnternet yönetimine dahil olan tüm uluslararası otoriteleri bir araya getiren ilk platform olma özelliğini taşıyan toplantıya Birleşmiş Milletler de (BM) destek veriyor.


CİHAN