İnternetin yeni fenomenleri

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan ve eşleri çeşitli tarihlerde vefat eden 90 yaş üzerindeki 3 kız kardeşin söylediği türküler, sosyal paylaşım sitelerinde ilgi odağı haline geldi.

İnternetin yeni fenomenleri
12 Nisan 2013 Cuma 10:31 tarihinde eklendi.

 

Akçaabat ilçesinin Zaferli köyünde yaşayan 99 yaşındaki Fadime Bataroğlu, Sarıtaş mahallesinde yaşayan 95 yaşındaki Sakine Gülgör ve Fıstıklı köyünde yaşayan 92 yaşındaki Menşure Kamçı, eşleri vefat ettikten sonra zaman zaman torunlarının vasıtasıyla bir araya geliyor.

Neşelerinden ve enerjilerinden hiçbir şey kaybetmeyen 3 kardeş, söyledikleri atma türküler ile torunlarını ve evlatlarını eğlendiriyor.

Atma türküleri torunları tarafından sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan ve kısa süre fenomen haline gelen ‘Trabzon’un Altın Kızları’ diye hitap edilen 3 yaşlı kadın, herkesin ilgi odağı haline geldi. 
 
Trabzon’un Altın Kızları’nın yazdıkları atma türkülerden bazıları şöyle:
 
“Kuru dalın üstünde, Bağırıyi gorona, E kız ne bakayısın Gelde buyur horona. Yayla çiçeğu açti, ayağuma dolaşti benim ikbalım yoktur kimi sevdiysem kaçti. Güneş doğdi vuruyi odanun perdesine, Trabzonspor bu maçi alır giriymisun nesine.? Ağaca attım urgan dibinde sarı yorgan o yar benim olursa keseceğum çifte kurban. Başundaki yeşmağun, dali var çiçeğu yok benım habu gönlümun, senden geçeceğu yok. Gece çiktum dişari parlayidi yildizlar ne de güzel oliyi Karadenizli kizlar.”

İHA