İnternetten tanzim satışları başladı

Ucuz sebze-meyveye internetten ulaşma imkanı sunan e-tanzim sistemi beğeni topladı. Sistemle, sipariş arttıkça kargo ücreti düşüyor.

İnternetten tanzim satışları başladı
23 Şubat 2019 Cumartesi 10:11 tarihinde eklendi.
Meyve ve sebze üzerindeki fiyat oyununu bozmak için harekete geçen hükümetin ePttAVM.com üzerinden kurduğu e-tanzim sistemi vatandaştan tam not aldı. İnternetten verdikleri siparişlerin kendilerine hızlı ve kaliteli şekilde ulaştırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmek için vatandaşların ePttAVM.com'un çağrı merkezlerini telefon yağmuruna tuttuğu öğrenilirken; tüketicilerin "Çok hızlı geldi, güzel paketlenmiş, elinize sağlık" sözleriyle memnuniyetini dile getirdiği öğrenildi.
 
KARGO PARASI DÜŞTÜ
 
Vatandaşa ulaştırılan meyvesebze için küçük bir kargo ücreti alınırken, sipariş miktarı arttıkça ücretin de düştüğü öğrenildi. Vatandaş lehine geliştirilen kargo ücreti modellemesine göre; internetten verilen sipariş miktarı arttıkça kilo başı kargo ücreti o kadar düşecek. Örneğin; vatandaş 5 kilogram ürün sipariş ettiğinde kilogram başı 70-80 kuruş, toplamda 3.7 lira kargo ücreti ödenirken; bu rakam 10 kiloluk siparişlerde kilogram başı 50 kuruşa, her bir üründen 3'er kilogram alıp toplamda 8 ürün için 24 kilogram sipariş verildiğinde ise kilogram başı 20-30 kuruşa kadar gerileyecek. 
 
BALIKÇI TANZİM İSTİYOR 
 
Fiyatların yüksek olmasından dolayı satışlarının azaldığını ileri süren balıkçılar da tanzim satış istiyor. Kumkapı Balık Hali'nde çalışan balıkçı Kemal Sümbül, "Fiyatlar yüksek. Birkaç nedeni var. Birinci nedeni bilinçsiz avlanma, ikincisi ise borsacılık. Aynı sebze ve meyvede olduğu gibi 4-5 kişinin elinde bu. Piyasaya malı sürmüyorlar. Tek tek sürüyorlar. Tanzim satışın balık için de yapılması yararlı olur" dedi. Balıkçı Ahmet Çetin de "Aracılar var. Sebzemeyve işinde vatandaş nasıl rahatlatıldıysa, balık işinde de güzel olur" diye konuştu.
 
Takvim