IOC, Madrid’i ümitlendirdi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda üç aday kentten biri olan Madrid’deki incelemelerini tamamladı.

22 Mart 2013 Cuma 00:01 tarihinde eklendi.

 

IOC Değerlendirme Komisyonu üyeleri, 4 günlük ziyaretin son gününde düzenledikleri basın toplantısı ile üçüncü kez aday olan Madrid’i ümitlendirdi.
 
IOC Değerlendirme Komisyonu Başkanı Sir Craig Reedie, Madrid’in 2020 projesinden “çok etkilendiğini” söyleyerek, İspanya’nın ekonomik durumunun istikrar kazandığını ve daha iyiye gideceğini kaydetti.
 
Madrid’den defalarca “çok güzel bir şehir” diye bahseden IOC Asbaşkanı Reedie, üçüncü kez aday olan şehri umutlandırdı ve yüzde 80’i yapılmış olan yatırımlar için finansman sıkıntısı çekmeyeceğini ifade etti. 
Reedie, Madrid’in projesini “çok sağlam ve profesyonelce” olarak tanımlayarak, Kraliyet Ailesi’nin, Başbakan Mariano Rajoy’un ve bakanların desteğine vurgu yaptı.
 
IOC’nin İngiliz üyesi Reedie, “Biz yönetimin taahhütlerini ve iş adamlarının desteğini test ettik ancak biliyoruz ki İspanyol sporcuların başarısından dolayı büyük bir halk desteği de var.” dedi. Sir Craig Reedie, Bakanlar Kurulu’ndan geçen yeni anti-doping yasa tasarısının, Meclis’te de onaylanacağına dair inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.
 
GİLBERT FELLİ: İLK İKİ ADAYLIKTAN DAHA İYİ
 
IOC Olimpiyat Oyunları İcra Direktörü Gilbert Felli, Madrid’in projesini iyileştirmek için önceki adaylıklarından ders çıkardığını belirterek, “Bu üçüncü adaylık ilk ikisinden daha iyi” değerlendirmesini yaptı. Olimpiyatlara halk desteğinin yüzde 80 civarında olduğuna dikkat çeken Felli, Madrid’in ihtiyaç duyacağı yaklaşık 1 buçuk milyar Euro’luk bütçeyi de makul gördüğünü söyledi.
 
IOC Değerlendirme Komisyonu’nun ardından basın karşısına çıkan Madrid Belediye Başkanı Ana Botella ve beraberindeki heyet, ziyaretin çok olumlu geçtiğini aktardı. Botella, “Gidişattan çok memnunuz ve olimpiyat yarışında olduğumuz için biz de sporcular gibi hedefe ulaşmak için yıllardır çalışıyoruz. Önceki adaylıklar bizim temelimiz oldu. Kendimizi geliştirdik ve hedefe ulaşmak için mümkün olan herşeyi yapacağız.” şeklinde konuştu.
 
İspanyol Olimpiyat Komitesi Başkanı Alejandro Blanco ise Madrid’in artık Olimpiyatlar için hazır olduğunu vurgulayarak 7 Eylül’de zafere ulaşana kadar durmayacaklarını ifade etti. Tokyo’dan sonra 18-21 Mart aralığında Madrid’i ziyaret eden Değerlendirme Komisyonu, 24-27 Mart’ta İstanbul’da incelemelerde bulunacak ve hazırladığı raporu temmuz ayında IOC’ye sunacak.

CİHAN