iOS 6'daki garip hatalar!

iOS 6, Apple'ın iPhone, iPad ve iPod touch'ı için Çarşamba günü resmen indirmeye sunuldu.

iOS 6daki garip hatalar!
21 Eylül 2012 Cuma 21:56 tarihinde eklendi, 1.157 kez okundu.

 

iOS 6'daki en önemli değişikliklerden biri, şüphesiz Apple'ın Google'ın haritalarını bırakarak kendi haritalarını kullanmaya başlamış olması.
 
Apple'ın yeni Maps uygulaması, 3 boyutlu şehir haritaları, yol tarifi gibi şık işlevlere sahip olsa da bazı hatalar nedeniyle hem kullanıcılar, hem de medya tarafından oldukça eleştiriliyor.

Bu hatalardan bazıları oldukça belirgin. Huffington Post'un İngiltere sürümü, bu hatalardan bazılarını listelemiş. Listedeki hatalardan en büyüğü, belki de William Shakespeare'in doğum yeri olan Stratford Upon Avon'un gösterilmemesi. Diğer hatalar arasında kapatılalı yıllar olan mağazaların haritada yer alması ve İrlanda'daki bir tarlanın havaalanı olarak gösterilmesi var. Sorunların nedeninin kullanıcıların gönderdiği içerikler ve bu içeriklerin yeterince denetlenmemesi olduğu düşünülüyor.
 
Apple'ın haritalarındaki sorunların internette bulduğu yankı, pek de azımsanacak boyutta değil. Önde gelen haber siteleri, sorunu üst başlıklarına taşırlarken BBC News'da yer alan haber, gün boyunca en çok okunan makale olmayı başarmış.
 
Aşağıda iOS Maps'den bir hatayı daha görüyorsunuz: Chicago Üniversitesi kampüsü, sıcaktan erimiş bir bina gibi görünüyor:


chip.com.tr