iOS beklediği uygulamaya kavuştu

Google, Apple'ın iOS'dan kaldırmaya planladığı bu uygulamayı tam anlamıyla iOS'a getirdi

iOS beklediği uygulamaya kavuştu
11 Eylül 2012 Salı 16:14 tarihinde eklendi, 1.196 kez okundu.

 

Google, Apple'ın iPhone ve iPad'leri için hazırladığı yeni YouTube uygulamasını kullanıma sunmaya başladı. Yeni YouTube uygulamasının oldukça doğal, hızlı ve duyarlı olduğu açıklandı.

iOS'daki Google Plus uygulamasındaki gibi bu uygulamada da Google, iOS için çok şık bir tasarım hazırlamış ve eski uygulamada olamayan video yükleme işlemini bu uygulamada gerçekleştirmenizi sağlamış.
 
Google'ın geliştirdiği bu uygulama, aslında Android'deki YouTube uygulamasıyla benzerlik gösteriyor. Herhangi bir ekranda, abone kanalları, kanal kılavuzu ve diğer içerik menülerini ortaya çıkarmak için sağda bir menü olabileceğini tahmin ediyoruz.

Ayrıca Google geliştirdiği bu uygulamada video izleme deneyiminde bazı iyileştirmeler yapmış. Uygulama, alt yazılı videoları da oynatabiliyor. CC düğmesine basarak dil seçenekleri menüsünü çağırabiliyor, alt yazıları istediğiniz dilde gösterebiliyorsunuz.
 
Son olarak da arama düğmesinde de iyileştirmelerin yapılacağı söyleniyor. Ayrıntılı arama ve otomatik tamamlama için sağda küçük okların yer alacağı tahmin ediliyor.
 
Yeni YouTube uygulaması iPhone ve iPod kullanıcılarına çok yakın bir zamanda sunulacak. iPad uygulamasının ise birkaç ay sonra hazır olacağı söyleniyor. Apple, geçtiğimiz ay iOS 6'daki kendi YouTube uygulamasını kaldıracağını söylemişti. Google'ın bu duyurusuyla beraber iOS 6'nın YouTube'dan mahrum kalmayacağı onaylanmış oldu.

chip.com.tr