iOS ve Android Aktivasyon Rekoru Kırdı

Dünyanın en çok kullanılan iki mobil işletim sistemi olan iOS ve Android'in arasındaki savaş, aktivasyon rakamları bazında da tüm hızıyla sürüyor.

iOS ve Android Aktivasyon Rekoru Kırdı
28 Aralık 2012 Cuma 14:16 tarihinde eklendi.

 

iOS ve Android işletim sistemleri arasındaki kullanım oranları savaşı tüm hızıyla süredursun, yurtdışında Noel'in başlaması ile birikte ortaya çok ilginç bir istatistik çıkmış durumda.
 
Noel dışında normal günlerde günlük ortalama 4 milyon iOS ve Android cihaz aktif hale getirilirken, Noel'in başlaması ile birlikte bu rakam yüzde 300'ü aşan oranlarda yükselerek günlük 17.4 milyona ulaştı.
 
Analistler bu durumu cihazların hediye edilmesinin bir sonucu olarak açıklarken, özellikle akıllı telefonların yüzde 80 oranında bu artışa katkı sağlaması da analistlerin sözlerini kanıtlar nitelikte.
 
Flurry tarafından açıklanan bu raporun kaynağı ise Flurry Analytics adlı sistemi kullanan 250.000'den fazla uygulama. Bu uygulamaların sağladığı tek veri cihaz aktivasyonu da değil.
 
Gelen verilere göre mobil uygulama indirme rakamları da bir hayli yükselmiş durumda. Flurry, iOS ve Android için toplamda 328 milyon uygulamanın Noel döneminde indirildiğini belirlemiş. Geçtiğimiz yıla baktığımızda bu rakamın 242 milyon civarında olduğunu görebiliyoruz.
 
Son olarak Flurry'nin yeni yılın ilk günü yaşanacaklarla ilgili bir iddiası olduğunu da belirtelim. Flurry'e göre yeni yılın ilk gününde uygulama indirme rakamları 1.5 milyarı aşarak 2 milyar barajına dayanacak. Bakalım yeni yıla girdikten sonra bu durum doğrulanabilecek mi?

shiftdelete.net