iPad çalıntı mı ?

Apple’ın tablet bilgisayarı iPad’in aslında 17 yıl önce tasarlanıp tanıtıldığı ortaya çıktı

iPad çalıntı mı ?
30 Nisan 2011 Cumartesi 11:50 tarihinde eklendi, 1.672 kez okundu.

 

Bilgisayar dünyasında büyük bir değişimi başlatan Apple’ın tablet bilgisayarı iPad’in aslında 17 yıl önce başka bir isimle, gazeteciler, tasarımcılar ve mühendisler tarafından tasarlanıp tanıtıldığı ortaya çıktı.

1994’te Knight Ridder firması tarafından hazırlanan bilgisayarın adı The Tablet. Tablet’in 90’larda televizyonlarda da yayınlanan reklam filminde “Bugünkü gazeteye bakış açışını değiştirip elektronik çağa getirecek” açıklaması yapılıyor. Şirketin kurucusu Roger Fiddler “Medya, 15 yıl içinde şekil değiştirecek. Yeni bilgisayarlar 1 kilogramdan hafif olacak, video, müzik ve film izlenebilecek” açıklamasında bulunuyor. 2010’da piyasaya çıkan iPad’in atası olarak tanımlanan The Tablet asla piyasaya sürülmedi.
 
Beyaz iPhone 4 10 ay sonra piyasada
 
Amerikalı bilişim devi Apple’ın akıllı telefonu iPhone 4’ün beyaz renkli modeli dün tüm dünyada piyasaya çıktı. Lansmanlarda hem beyaz hem de siyah renkli olarak tanıtılan iPhone 4’ün sadece siyah renkli modeli haziran 2010’da satışa çıkmıştı. Satışı sürekli ertelenen beyaz renkli iPhone 4 hakkında konuşan Apple yöneticisi Phil Schiller “Rengini beyaz yapmak sensöründe bazı sorunlar meydana getirdi” açıklamasında bulundu. Resmi bir açıklama yapılmasa da iPhone 4’ün arka yüzeyinde kullanılan beyaz camın görüntü kalitesini bozduğu için satışının ertelendiği öne sürüldü. Uzmanlar, beyaz renkli iPhone 4’ün satışını artırmak için Apple’ın, iPhone 5 satışını erteleyeceğini iddia etti.