iPad3'ü bir de ondan dinleyin

Apple'ın kurucusu Wozniak'a "iPad 3 nasıl olmalı?" dediler, işte bu ilginç yanıtı aldılar

iPad3ü bir de ondan dinleyin
07 Mart 2012 Çarşamba 10:05 tarihinde eklendi.

 

Apple'ın CEO'su Tim Cook, şirketin "aklımızı başımızdan alacak ürünler" üzerinde çalıştığını söylemesinin üzerinden henüz bir hafta bile geçmemişken, Apple 7 Mart'ta yapılacak etkinlik için davetiyeler göndermeye başladı. Herkesin beklentisi bu etkinlikte üçüncü jenerasyon iPad'in tanıtılması.
 
Eski CEO Steve Jobs'un 2010 yılında iPad'i ve 2011 Mart'ında iPad 2'yi tanıttığı San Francisco'daki Yerba Buena Center'da yapılacak olan etkinlikte yeni CEO Tim Cook tanıtımı yapacak.
 
Analistlerin yeni iPad'den beklentileri: 4G, daha hızlı işlemci ve daha yüksek çözünürlüklü -büyük ihtimalle Retina display teknolojili- ekran ve iPhone 4S'ten Siri... Peki ya bunlar "aklımızı başımızdan almaya" yetecek mi? Analist Shaw Wu'ya göre evet... "iPad 3 "akılları baştan alan" bir ürün olabilir. Duyumlarımıza göre ana özellik 4G LTE desteklemesi olacak, bu sayede kablolu bağlantılar kadar iyi ve güçlü bir internet bağlantısıyla kullanıcılara en iyi web deneyimini sunabilecek" diyor Wu.
 
Şimdi de gelin, yeni iPad'in nasıl olması gerektiğini, Apple'ın efsane isimlerinden Steve Wozniak'tan dinleyelim... Haberimizin ikinci sayfasında...
 
iPad 3'ü bir de efsaneden dinleyin...
 
Steve Jobs'un "sihirli cihaz" olarak tanıttığı iPad, o günden beri toplam 55 milyondan daha fazla sattı. Apple rekor iPad satışını 2011 tatil sezonunda (noel dönemi) 15.4 milyon cihaz satarak yaptı ve buradan toplam 9.15 milyar dolar gelir elde etti.
 
Apple'ın eş-kurucusu Steve Wozniak ise yeni iPad'den daha çok ve özelleştirilebilir bir Siri deneyimi istiyor: "Benim arzum, iOS'un Siri'nin gücünü kullanarak ilerlemesi. Siri'nin diğer uygulamalarla da çalışabilmesi. Kullanıcının özel komutlar atayabildiği ve uygulamalarla uyumlu, daha kişiselleştirilebilir bir Siri arzuluyorum, fakat biliyorum ki Apple böyle bir şey yapmaz..."
 
Yeni iPad'in neler sunacağı sorulduğunda da, Woz; "İtiraf etmeliyim ki çok yoğunum ve son dedikoduları da okuyamadım ama 4 çekirdek, LTE ve Retina display tarzı şeyler olur heralde..." yanıtını verdi.

chip.com.tr