iPad'in var mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Apple'ın devrim yaratan tablet bilgisayarı iPad'in Türkiye'deki resmi satışı 'tadımlık' oldu.

iPadin var mı?
26 Aralık 2010 Pazar 14:05 tarihinde eklendi, 2.696 kez okundu.

Radikal gazetesiin edindiği bilgilere göre Türkiye genelinde yalnızca 2 bin adet iPad satışa sunulurken, cihazdan çok büyük perakende zincirlerine bile en fazla 300 adet gönderildi.

Raflara çıkan iPad'i almak için tekno marketlere akın eden vatandaşlar ise hayal kırıklığına uğradı. Çünkü çok sınırlı sayıda satışa sunulan cihazlar, birkaç saat içinde tükendi. 
 
9 AY SONRA TÜRKİYE'DE
 
Nisan ayında ABD'de piyasaya çıktığından beri dünya genelinde teknoloji bağımlılarının yoğun ilgisi ile karşılaşan iPad, dün ilk kez 'resmi' olarak Apple'in Türkiye distribütörü Bilkom tarafından KDV dahil 1079 TL'den başlayan fiyatlarla piyasaya sunuldu. 
 
Cihaz İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep illerindeki toplam 11 Apple Premium Reseller Mağazaları ile Bimeks, Darty, Electroworld, Mediamarkt, Teknosa, Saturn ve Vatan'ın 51 mağazasında satışa çıktı. Aslında iPad temmuz ayından beri yasal yollardan ithal edilerek satışa sunuluyordu. Temmuzda Migros'un 3M ve 5M mağazalarında satışa sunulan cihazlar o zaman da sınırlı sayıda getirildiği için kısa sürede tükenmişti.
 
SATACAK iPAD YOK
 
Türkiye'ye gelişi geciken cihazın 'resmi' satışında da adet sıkıntısı yaşanması tekno-marketlerin de tepkisine neden oldu. Yetkililer, cihazın yeni sürümünün Şubat ayında ABD'de piyasaya çıkacağını hatırlatarak, "Mevcut iPad modellerine olan ilgi en üst seviyedeyken satacak iPad bulamıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 
 
TeknoSA Genel Müdürü Mehmet Nane, iPad adedinin talebi karşılamaktan çok uzak olduğunu belirterek, "Bize gelen cihazlar birkaç saat içinde tükendi. Bundan sonra da bir daha ne zaman gelir bilmiyoruz" dedi.
 
Electroworld Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek de iPad'in satışa sunulduğu mağazalarda büyük yoğunluk yaşandığını belirterek, "Birçok yerde vatandaşlar sabah erken saatlerde gelerek, mağazanın açılmasını bekledi" dedi. Bilkom Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Erkan Tüfekçioğlu ise "Türkiye'ye niye çok az iPad geliyor" şikâyetlerine ilişkin yorum yapmaktan kaçınarak, "Pazartesi günü satış rakamlarına bakıp yeni sipariş kararı alırsak, açıklayacağız" diye konuştu. 

Radikal