iPhone 5'de toptan dolandırıcılığa dikkat

Yurt dışından toptan İphone 5 getirdiklerini söyleyen dolandırıcılara inanmayın. Telefonu sipariş ettikten sonra gelen kutuyu açan vatandaşlar adeta şok oldu.

iPhone 5de toptan dolandırıcılığa dikkat
31 Aralık 2012 Pazartesi 19:05 tarihinde eklendi, 1.443 kez okundu.

 

Toptan temin ettiğikleri iPhone 5’leri piyasanın çok altında hatta 350-400 TL arasında sattıklarını söyleyen dolandırıcılar birçok kişiyi dolandırdı. Telefonu sipariş ettikten sonra heyecanla telefon bekleyen vatandaşlar gelen paket ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Replika ürün satın aldıklarını öğrenen vatandaşlar sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle internetten telefon alacakları uyardılar.
 
Garanti, Fatura Yok telefon Çalışmıyor
 
“iPhone 5’leri toptan temin ettiklerini yazarak 350 TL’ye telefon satıyorlar. Kişilerin sözlerine güvenerek 1 adet sipariş verdim.Bana garantisi olduğunu söylediler.Fatura vermediler kartvizit gibi 2 yıl garanti belgesi gönderdiler.Telefon rehberi gösteremiyor,wifi ve diğer bazı programlar çalışmıyor. Defalarca aramama rağmen telefonu açmıyorlar.”
 
“Resmen Oyuncak”
 
“Yurt dışından toptan iPhone 5’leri toptan getirdiklerini ve ucuz fiyatlara sattıklarını söylediler. İnandım ve sipariş verdim. Ödemeyi siparişi verirken yaptım. Telefonun wi-fi çalışmıyor, mikro karttan müzik dinlenmiyor. Kulaklık girişi dahi yok resmen oyuncak.”
 
Nelere Dikkat Etmeli
 
Büyük indirim sloganları ile orijinal ve piyasa değerinin çok altında ürün sattığını belirtenler ürünün taklit olduğunu çok küçük puntolarla yazarak satış sırasında replika ürün satıldığının fark edilmemesini sağlayarak tüketiciyi yanıltıyor.Asıl şikayet ise ürünün gelmesi ile ortaya çıkıyor. Paketi açan tüketici orijinal görünümlü fakat taklit olan ürünü görünce adeta şok oluyor. Replika bir ürünün taklidi demektir her ne kadar görünümü tıpa tıp aynı gibi olsa da bazı özellikleri ondan düşük ürünler için kullanılan kelimedir. Kusursuz denecek kadar iyi kopyalanmıştır.
 
Ürün alırken;
 
*Satış yapan kişi ve firmanın güvenliğine dikkat edin,
 
*Ürünü birebir görme şansınız olmadığı için ürünün fotoğrafının alıntı mı gerçek fotoğraf mı olduğunu inceleyin,
 
*Dünya çapında markaların orijinalliğinden emin olunuz; satıcıya gerekli gördüğünüz soruları sormaya çekinmeyin, Orijinalliğinden şüphe duyduğunuz ürünleri bildirin.

sikayetvar.com