iPhone 5'te Steve Jobs izleri

SteveJobs öleli aylar oluyor ama beklenen iPhone 5'te bile onun izleri ortaya çıkıyor

iPhone 5te Steve Jobs izleri
22 Mayıs 2012 Salı 10:48 tarihinde eklendi.

 

Apple'ın eş-kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs, geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata gözlerini yumdu. Fakat öyle gözüküyor ki ölmeden önce Apple'ın yol haritasını da çizmiş.
 
iPhone 5 olarak anılan altıncı-nesil iPhone üzerinde Jobs'un uzun süre çalıştığı söyleniyor. 4 inç ekrana sahip olacağı iddia edilen iPhone 5'te Jobs'un en çok zorlandığı konunun ekran boyutunun değişimi olduğu da söylentiler arasında. Bilindiği gibi Jobs, iPhone'ların mevcut ekran boyutunu sık sık savunuyordu. 
 
Bloomberg'in Apple'ın planlarına yakın kaynaklardan elde ettiği duyuma göre, Jobs "ölümünden önce iPhone'un yeni tasarımı üzerinde çok yoğun çalıştı."
 
Her şey değişecek
Çoğu kişinin de tahmin ettiği şeyi doğrulayan kaynak, iPhone 5'in tamamen yeni bir tasarımla karşımıza çıkacağını iddia ediyor. iPhone 5 ile ilgili henüz hiçbir detay olmasa da (hatta ismi bile belli değil) dört çekirdekli A6 işlemcisi, iOS 6 işletim sistemi, daha iyi kamera,  NFC teknolojisi ve daha büyük bir ekran ile geleceği tahmin ediliyor.
 
Apple'ın geçtiğimiz yıl Ekim ayında iPhone 4S'i tanıtmasıyla, iPhone 5'in de Eylül / Ekim aylarında tanıtılması bekleniyor.
 
Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.