iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, özellikleri ve fiyatı

Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 6 tanıtıldı, iPhone 6 lansman canlı yayını burada. iPhone özellikleri ve fiyatı da belli oldu. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus özellikleri neler, hepsi haberimizde

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, özellikleri ve fiyatı
09 Eylül 2014 Salı 19:00 tarihinde eklendi, 10.289 kez okundu.
Teknoloji devi Apple, günlerdir beklenen yeni ürünlerini tanıttı. San Francisco’daki Cupertino Flint Merkezi’nde düzenlenen özel bir programda iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch tanıtıldı.
 
Apple CEO’su Tim Cook’un da katıldığı tanıtım programında yeni tanıtılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bugüne kadar Apple'ın ürettiği en ince iPhone olduğu açıklandı. Tahmin edildiği gibi iPhone 6’nın ekranı 4.7 inç, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç’lik ekran büyüklüğüne sahip.

 
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’un bataryası iPhone 5S’e göre 2-4 saat daha uzun ömürlü. Yeni iPhonelarda A8 işlemcisi olacak. Yani 5S’e göre yüzde 50 daha fazla hızlı bir performansa sahip olacak.



iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta Wi-Fi internet hizmeti çok daha hızlı olacak. Yeni iPhoneların kameralarındaki 8 megapiksel oranında değişiklik yok, ancak görüntü sabitleme ve gelişmiş lens özellikleri bulunuyor.
 
 
Yeni FaceTime HD kameralar %81 daha fazla ışık alıyor. Yani daha iyi selfiler çekilmesine olanak sağlıyor
 


iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın kameraları 120FPS ya da 240FPS hızında yavaş çekim video kaydedebiliyor. 240FPS gerçekten etkileyici



Apple yine 8MP kamerada ısrarlı. iPhone 6′ların her ikisinin de kamera sensörü tamamen yenilendi. Bu yeni kameralar aynı zamanda daha yüksek otomatik odaklama hızı sunuyor.
 


Yeni iPhone'lar için 12 Eylül’de ön siparişler alınacak. Satışlar ise 19 Eylül’de başlayacak.
 
ABD’de iPhone 6 (16 GB) 199, iPhone 6 Plus (16 GB) 299 dolardan satışa sunulacak. Apple ilk defa ürettiği 128 GB’lik iPhone 6 Plus’ı ise 499 dolardan satışa sunacak.

Yeni ürünler; altın sarısı, gümüş ve uzay grisi renklerinde olacak. Yeni iPhone’larda güvenlik bilgilerine de önem verildi. Telefonun içindeki kredi kart bilgileri kaydedilmeyecek. Telefonun çalınması veya kaybolması halinde, kredi kartları güvenliği konusunda endişeye duymaya gerek yok.
- 8MP gidişatı devam ediyor.
- 8MP gidişatı devam ediyor.
- 8MP gidişatı devam ediyor.