iPhone 6'da NFC Özelliği Sınırlı Mı?

Apple, yeni iPhone modellerine NFC özelliğini dahil etmişti. Bu özellik geliştiricileri oldukça mutlu etmiş olsa da maalesef NFC'yi Apple Pay dışında kullanamayacaksınız.

iPhone 6da NFC Özelliği Sınırlı Mı?
16 Eylül 2014 Salı 21:10 tarihinde eklendi, 1.941 kez okundu.
Apple'ın 9 Eylül günü tanıtılan akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'da yer alan NFC özelliği bir çok kişiyi mutlu etmişti.
 
Ancak bu özelliği mobil ödemelerin dışında kullanmak isteyen insanlar biraz üzülebilirler. Çünkü şu an için NFC sadece Apple Pay ile kullanılabilecek.
 
En Az Bir Yıl Kullanılamayacak
 
Bunun nedeni ise NFC kullanan farklı uygulamaların geliştirilmesi için API’sinin üçüncü parti geliştiricilere açılmaması. Tabi ki bu durum ilelebet böyle sürmeyecek ama Apple'ın yaptığı açıklamaya göre iPhone 6 serisinin “en az bir yıl süresince” bu özelliklerden mahrum kalacağı anlaşılıyor.
 
Aynı şekilde Apple'ın iPhone 5S ile kullanıma sunduğı TouchID parmak izi okuyucusu ilk tanıtıldığında benzer kısıtlamaları içermişti. Ancak iOS 8 ile birlikte TouchID'nin üçüncü taraf geliştiricilere açılacağı duyurulmuştu.
 
Sözün kısası ise şu şekilde; Apple Pay uygulaması ülkemize gelmediği sürece, şu anda iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a konumlandırılan NFC teknolojisi ülkemizdeki kullanıcılar için hiç bir fayda sağlamayacak.

shiftdelete.net