iPhone kullananlar dikkat!

WhatsApp CEO’su, uygulamanın yıllık abonelik sistemine geçeceğini açıkladı.

iPhone kullananlar dikkat!
19 Mart 2013 Salı 13:41 tarihinde eklendi.

 

WhatsApp CEO’su, uygulamanın yıllık abonelik sistemine geçeceğini açıkladı. Uygulamayı indirirken ödenen 0.99 dolarlık ücrete ek olarak her yıl yıl bir dolarlık kullanım ücreti ödeneceği belirtildi.
 
WhatsApp, İOS tabanlı telefonlar için de yıllık ücretli abonelik sistemine geçiyor.
 
WhatsApp, uzun zamandan beri Android, BlackBerry, Nokia ve Windows Phone kullanıcıları için abonelik modelini uyguluyordu. Ancak WhatsApp CEO’su Jan Koum’un Almanya’daki bloglara yaptığı açıklamalar, WhatsApp’ın iPhone kullanıcıları için de abonelik modelini hayata geçireceği yönünde.
 
Bilindiği üzere WhatsApp, Android, BlackBerry, Nokia ve Windows Phone kullanıcıları için abonelik modelini uyguluyordu. Söz konusu işletim sistemlerinin kullanıcıları WhatsApp’ı ücretsiz olarak indiriyor ve bir yıl süre geçtikten sonra yıllık 1 dolara mesajlaşma uygulamasını kullanmaya devam edebiliyordu.
 
WhatsApp CEO’su Jan Koum’un yaptığı açıklamalara göre abonelik modeli iPhone kullanıcıları için de hayata geçecek. Yani iPhone kullanıcıları WhatsApp’ı ücretsiz olarak indirebilecek, ancak bir yıllık süre dolduğunda yıllık 1 dolarlık ücret ödeyerek uygulamayı kullanabilecek.
 
Jan Koum’un yaptığı açıklamalara göre iPhone kullanıcıları için bu hamle 2013 yılı içinde hayata geçecek. Şu anda iPhone sahibi WhatsApp kullanıcıları için abonelik modeli geçerli olmayacak. Yani abonelik modelinin yeni WhatsApp kullanıcıları için geçerli olacağını paylaşalım.
 
WhatsApp CEO’su Jan Koum
“WhatsApp mobil uygulama olarak kalacak”
Jan Koum, sorular üzerine WhatsApp’ın bilgisayar sürümü çalışmalarının olmadığını ve olmayacağını söylüyor. Sadece mobil bir servis olarak hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Jan Koum, “Telefonların her zaman kullanıcıların yanında. Bu yüzden açıkça söylemeliyim ki WhatsApp’ın gelecekte bilgisayar sürümü üzerinde çalışması olmayacak” şeklinde konuşuyor.
 
Hazır laf WhatsApp’tan açılmışken uygulama hakkında güncel rakamlar paylaşalım. Günde ortalama 17 milyar adet mesaj sayısına ulaşan WhatsApp’ın, 100 milyondan fazla Android kullanıcısı bulunuyor. Hatta 31 Aralık 2012 tarihinde WhatApp kullanıcıları bir rekora imza atarak toplamda 18 milyar adet mesaj gönderme adedine ulaşmıştı.
 
WhatsApp, akıllı telefon kullanıcılarının olmazsa olmaz uygulamalarından biri haline geldi. Mobil interneti olan akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse kısa mesaj gönderimi yapmadığını bile söylemek mümkün. Bu yüzden WhatsApp’ın iPhone kullanıcıları için abonelik modeline geçmesi şirketin kullanıcı sayısını çok fazla etkilemeyecektir.