iPhone'un en büyük rakibi geliyor

Samsung, akıllı telefon piyasasındaki amiral gemisi Galaxy S’in en son modelini 3 Mayıs’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak.

iPhoneun en büyük rakibi geliyor
17 Nisan 2012 Salı 11:15 tarihinde eklendi, 2.163 kez okundu.

 

Analistler, Galaxy S III’ün, Apple ile Samsung arasındaki rekabeti iyice alevlendireceğini düşünüyor. Samsung, medya kuruluşlarına gönderdiği davetiyede, “Gelin ve yeni Galaxy ile tanışın” ifadesini kullanırken, yeni akıllı telefon hakkında hiçbir detay vermedi.
 
Galaxy S III’ün tasarımı ve kullandığı donanıma ait detaylar hala bilinmiyor. Ancak Şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde ipuçları toplayan analistler, Galaxy III’ün 11,6 santim genişliğinde ekran ve 1280x720 ekran çözünürlüğe sahip olmasını bekliyor.
 
Dört çekirdekli işlemci kullanacağına kesin gözüyle bakılan yeni nesil Galaxy’nin, satışa sunulacağı bazı ülkelerde kullanılabilecek olan LTE (süper hızlı veri transferi teknolojisi) özelliği de sunması bekleniyor. Bir diğer beklentiler, 12 mega piksel kamera ve 2GB RAM. Bu iki özelliğin gerçeğe dönüşmesi halinde, Galaxy III bu yılın diğer önemli markaları HTC ve Huawei’nin modellerini kamera ve RAM açısından açık ara geride bırakmış olacak.
 
APPLE İLE REKABET KIZIŞACAK
Akıllı telefon piyasası, geçtiğimiz yıl Apple ile Samsung’un en çok karşı karşıya geldiği alan oldu. Strategy Analytics sitesinin verilerine göre, iki şirket, 2011’in son üç ayında küresel akıllı telefon piyasının yüzde 47’sine sahipti. Aynı oran, 2010’un son üç ayı için yüzde 26’ydı.
 
Araştırma şirketi Internationaş Data Corporation (IDC) analisti Francisco Jeronimo, Galaxy S II’nin geçtiğimiz yıl iPhone’a karşı tek iddialı rakip olarak belirdiğini, Galaxy III’ün bu rekabeti iyice kızdıracağını belirtti.
 
Jeronimo, “Galaxy II, 2011’de büyük bir başarı elde etti ve iPhone’un birinci rakibi olarak belirdi. Bu yılki rekabetin nasıl olacağını çok merak ediyorum” dedi.
 
Galaxy II, Nisan 2011’de piyasaya sürülmüş ve 10 ay içinde dünya çapında 20 milyon satma başarısı göstermişti. Apple ise 2011’in sadece son mali dönemi içinde 37 milyon iPhone sattı.