Irak sınırında karakol protestosu

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde BDP tarafından organize edilen yürüyüş ve basın açıklamasıyla, sınıra yeni yapılacak karakollar protesto edildi.

Irak sınırında karakol protestosu
19 Haziran 2013 Çarşamba 15:04 tarihinde eklendi.
İlçenin Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aralarında Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, BDP PM üyesi Sıddık Akış, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç'un da bulunduğu yaklaşık 200 kişi yürüyerek, Irak sınırına sıfır noktada bulunan Kiyeriz Tepesi'ndeki askeri birliğin önüne geldi. Burada basın açıklamasını BDP Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç okudu. 
 
Yeni yapılan karakolların barış sürecini baltalayacağını belirten Tunç, "Barış süreciyle birlikte vatandaşlarda büyük bir heyecan oluştu. Bu heyecanın kalıcı olabilmesi için tarafların güveni çok önemlidir. Demokratik çözüm sürecinin sağlıklı olabilmesi, toplumda barış kardeşlik, sevgi ve dayanışma duygularının güçlenmesi, Kürt ve Türk toplumlarının yaşadığı 30 yıllık toplumsal bunalımın giderilmesi için önemli bir dönemdeyiz. Böyle bir süreçte sınıra karakol yapılması bu sürecin önünü tıkayacaktır. Sınırda karakol inşaatları devam ederse halk olarak buna sessiz kalmayacağız" dedi.

DHA