Iraklı gazetecilerden Öcalan ile görüşmek için başvuru

Kuzey Irak Kürt bölgesinde çalışan 91 gazeteci ve birçok medya kuruluşu temsilcisi, İmralı adasında mahkum bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerini Türk Adalet Bakanlığına ulaştırması için Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğuna iletti.

Iraklı gazetecilerden Öcalan ile görüşmek için başvuru
19 Ağustos 2013 Pazartesi 21:20 tarihinde eklendi.

Kampanyayı başlatan Şaswar Mama, BDP'nin Erbil temsilciliği binasında bir basın toplantısı düzenledi. İmralı ile görüşme talebinin siyasi bir amaçla yapılmadığını ifade eden Şaswar, gazetecinin istediği kişi ile görüşme hakkına sahip olduğunu öne sürdü. Şaswar, Türkiye'den Öcalan ile görüşmeleri konusunda önlerini açmasını ümit ettiğini bildirdi.

İmralı'yı ziyaret eden BDP heyeti ile Öcalan'a selam göndermek isteyen 91 gazeteci, artık İmralı ambargosunun kalkmasının zamanı geldiğini söyledi.

Erbil'de bulunan BDP Milletvekili Aysel Tuğluk, 91 gazetecinin talebinin haklı ve yerinde olduğunu söylerek, şu andaki İmralı koşulları ile barış sürecinin ilerlemesinin çok zor olduğunu açıkladı.

Abdullah Öcalan'ın 12 metre kereden çıkartılıp dış dünya ile bağlantı kurmasının kimseye zarar getirmeyeceğin iddia eden Tuğluk, "14 yıl çabanın sonucu olarak bugün bir kez daha Türkiye devleti ile bir diyalog süreci başlamış durumunda. Gerçekten biz bu görüşmeleri ve çabaları önemli buluyoruz. Bu sürecin başlamasında risk ve insiyatif alan tek liderdir.

Hem Türkiye'deki koşulları, hem Ortadoğu koşullarını analiz ederek sorunun demokratik ve barışçıl bir yöntemle çözülmesinin önünü açmıştır." şeklinde konuştu. Türkiye Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK'lıların yüzde 20 oranında çekildiği hakkındaki değerledirmelerini ele alan Tuğluk, "Bence ikinci aşamaya geçilmiştir. Sürecin başlaması ile beraber artık ölüm haberi almıyoruz. Türk ve Kürt çocukları artık hayatını kaybetmiyor.

Şimdi burada hükümetin yapması gereken çıktılar mı, çıkmadılar tartışmalarını bir kanara bırakıp, gerillanın demokratik siyasal yaşamanın önünü açacak yasal düzenlemelerde bulunmasıdır." sözlerini sarfetti.


CİHAN