Irak'lı işadamlarını kaçıran çeteye operasyon

Türkiye'ye gelen Irak kökenli işadamlarını fidye için kaçıran 4 kişilik şebeke polis operasyonuyla yakalandı.

05 Şubat 2014 Çarşamba 20:06 tarihinde eklendi.
Hatay ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerinin yürüttüğü çalışma sonucu baskın yapılan bir evde kaçırıldıktan sonra elleri kelepçelen Irak doğumlu ingiliz vatandaşı işadamı T.F. bulunarak  kurtarıldı.

Polis operasyonuyla yakalanan 4 şüpheli tutuklanırken, 20 Kasım 2013 tarihinde Irak Elektrik Bakanlığında görevli S.M. ve M.M. adlı iki eletrik mühendisini fidye amacıyla kaçırılma eylemini de gerçekleştirdikleri  itiraf ettiler.
 
İstanbul'da 20 Kasım 2013 tarihinde Irak Elektrik bakanlığında görevli S.M. ve M.M. isimli iki elektrik teknisyeni kaldıkları otel odasından kaçırıldı. Irak'ta ki yakınları aranarak fidye istenen bu kişiler için polis harekete geçti. Kaçırılan kişilerin bulunması için çalışmalar sürerken S.M. ve M.M. kendilerini kaçıranların serbest bıraktıklarını söyleyerek otellerine döndü. 
 
Bu arada Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda  Türkiye'ye gelen Irak kökenli işadamlarını iş yapma vaadi ile kandırarak fidye amaçlı kaçıran, bunun için Fatih Aksaray civarında bir ev kiralayan bir örgütün varlığı tespit edildi.
 
OTOGARDA YAKALANDILAR
 
Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada bu örgütün üyesi oldukları tespit edilen Suriye doğumlu B.A. ve S.M. isimli iki kişi Esenler Otogarında Ankara'ya gitmek üzereyken yakalandı.
 
KAÇIRDIKLARI İŞADAMLARINI TUTTUKLARI EVİ GÖSTERDİLER
 
Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler suçlarını itiraf ederek Irak'lı mühendisleri kaçırma eylemini gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Şüpheliler polislere ayrıca kaçırdıkları kişileri tuttukları evide göstermeyi kabul etti.
 
BASKIN YAPILAN EVDE KAÇIRILAN BİR İŞADAMI KURTARILDI
 
Bunun üzerine şüphelilerin gösterdiği eve sabaha karşı baskın yapıldı. Baskında evde bulunan iki kişi daha gözaltına alınırken, bir odanın kapısını açan dedektifler kaçırılan bir işadamıyla karşılaştı. Irak doğumlu İngiliz vatandaşı İşadamı T.F.'nin elleri plastik kelepçeyle bağlanmış bir halde yatağın altında tutulduğu belirtildi. İşadamı baskın yapılan polisler tarafından kurtarıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi.
 
4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
 
Poliste işlemlerin ardından adliyeye çıkarılan şüpheliler F.J., M.J., Ş.M. ve B.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA