Iraklı paraşütçü ölümden döndü

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'dan havalandıktan kısa süre sonra yamaç paraşütü kapanan Irak uyruklu 34 yaşındaki Omar Al Tekreeti, ağaca çarparak kayalıklara düştü.

Iraklı paraşütçü ölümden döndü
01 Mayıs 2015 Cuma 11:28 tarihinde eklendi.
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'dan havalandıktan kısa süre sonra yamaç paraşütü kapanan Irak uyruklu 34 yaşındaki Omar Al Tekreeti, ağaca çarparak kayalıklara düştü. Yaralanan Tekreeti'yi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) kurtardı.
 
Iraklı Omar Al Tekreeti, dün öğle saatlerinde eğitim uçuşu yapmak için 1965 rakımlı Babadağ'ın 1800 metre pistine çıktı. Tekli (single) atlayış yapan Tekreeti'nin paraşütü, 100 metre yükseklikte ön kısmından kapandı. Hızla düşen Tekreeti, 1800 metre pistinin alt kısmında ağaca çarptıktan sonra kayalıklara düştü. Iraklı paraşütçünün kurtarılması için UMKE'den yardım istendi. Tekreeti'yi sedyeye alan ekipler, halatlar yardımıyla 25 metre taşıyarak ambulansın ulaşabileceği noktaya getirdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen Omar Al Tekreeti'nin yüzünde yaralar oluştuğu ve sağ ayak bileğinde kırık olduğu belirlendi. UMKE sorumlusu Eyüp Önver, "İlk müdahalemizi yaptık, daha sonra dağcılık ekibimizle birlikte hastayı düştüğü yerden çıkardık. Ambulansa teslim ettik. Ayağında kırık var. Vücudunda ve yüzünde sıyrıklar var" dedi.
 
Kurtarma çalışmaları sırasında yine 1800 metre pistinden havalanan bir başka paraşütçü de ağaca çarptı. Düşmekten son anda kurtulan paraşütçü başka bir sorun yaşamadan uçuşuna devam edebildi.