Iraklı Türkmenler birlik için Muğla'da

Irak'ın Kerkük şehrinin Yeni Tisin belde Belediye başkanı Necdet Şükrü Akkoyumlu, tüm dünyaya karşı Türkmen baharını başlatacaklarını söyledi.

Iraklı Türkmenler birlik için Muğlada
04 Eylül 2013 Çarşamba 13:33 tarihinde eklendi.

Akkoyumlu: "Türkmen baharına Kosova'dan başladık. Birinci adım bütün başkanlarımıza Türkmen millî kıyafetimiz giydireceğiz." dedi.

Yörük Obaları Derneği'nin davetli olarak Muğla'ya gelen Kerkük şehrine bağlı Yeni Tisin beldesinden 42 kişilik heyet, dernek başkanı Orhan Akcan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşıladı.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Akcan burada yaptığı açıklamada, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Derneğimize Kerkük ve Erbil'den Türkmen kardeşlerimiz ilimize ziyarete geldiler. Dernek olarak Türkmen; Türkiye içi ve yurtdışı Türkmenlerle ilgileniyorduk. Bunlarında semeresini görüyoruz. İlimize gelerek, bizi ziyaret etmeleri çok büyük onur verdi. Türk dünyası çok büyük bir dünya onun için gün birlik günüdür." dedi.

Yeni Tisin Belediye Başkanı Akkoyumlu ise Muğla'ya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kerkük'ten 3 milyon Türkiye'ye karşı sahipsiz Türkmenlerin selamlarını getirdiğini dile getiren Akkoyumlu, "Bizi yıllardır kaderimize terk ettiler. Saddam dönemine kadar çektiğimiz acı, çektiğimiz feryat ve verdiğimiz mücadelenin Türkmen ailesi haddi hesabı yok." diye konuştu.

Saddam'ın gitmesiyle bir nebze nefes almayı, demokrasi ve özgürlüğe kavuşmayı beklemelerine rağmen bunun gerçekleşmediğini anlatan Akkoyumlu, "Tek ümidimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Oradaki soydaşlarımıza buradaki devletimiz sahip çıkar diye bekliyoruz. Bizim her zaman mücadelemiz Türk birliği için. 70 milyon Türk milletinin bizi desteklediğinden eminiz. Hiç şüphemiz yok. Maalesef, ne yazık ki iktidar da bize sözde değil özde sahip çıkması lazım. 10 senedir biz bunu görmedik. Bizim Türkmenlerimiz, Yörüklerimiz bir umut bekliyorlar. O bakanlarıma sesleniyorum; Filistin’de, Gazze'de bir çocuk için ağlayanlar günde 30-40 tane şehit veriyoruz. Bir güne bir gün görmedik, Türkmen için birisi ağlasın. Bunu soruyoruz acaba niye? Bunun nedeni Türk olduğumuz için mi? Bunu sormaktayız. Ümit ederim, inşallah Türkmen baharını başlatacağız, bütün dünyaya karşı. Türkmen baharına başladık. Kosova'dan başladık. Birinci adım bütün başkanlarımıza Türkmen millî kıyafetimiz giydireceğiz. Türkmen olduğumuzu anlatacağız. Türkmen’in ne olması gerekiyorsa onun yayacağız bütün yerde. Belki milletimize bir refah, bir kardeşlik. 750 milyon Türk dünyasına Kerkük'ten selamlarımız ve inşallah bir an önce toparlanırız Türk Birliği'nin kurulması gerçekleşir." şeklinde konuştu.

Türkmen eski Milletvekili Esat Erbil de Türk milletini birlik ve beraberliğin kurtaracağına dikkat çekerek, "Birlik ve beraberlik olmazsa zaten ümit ettiğimiz Turan ilini yapmak. Turan ili, tüm Türk dünyasının bir araya toplanmasıdır. Onun için birlik ve beraberlik olmazsa inanın bir şeye varamayız. Irak’ta bulunan siyaset Kürtler bir iktidarda saygım var onlara, Araplar bir iktidarda saygım var onlara, bizleri eritiyorlar. Günde 20, 30, 40 şehit veriyoruz, özellikle Türkmen eli bölgelerinde. Patlamalar, mayınlar, susturucu tabancayla vurma. Şehit düşüyorlar. Sadece kınıyorlar. Kınama neye yarar. Biz bir özgürlüğe kavuşmak istiyoruz. " diye konuştu.


CİHAN