Irak'ta Bakanlar Kurulu Basra'da toplandı

Irak Bakanlar Kurulu, Başbakan Nuri El Maliki başkanlığında Basra şehrinde toplanarak ilk kez Bağdat dışında bir toplantı gerçekleştirmiş oldu.

Irakta Bakanlar Kurulu Basrada toplandı
13 Şubat 2012 Pazartesi 15:35 tarihinde eklendi.

Maliki başkanlığındaki Bakanlar Kurulu, Irak'ta yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin halkın refah seviyesinin yükseltilmesi konusunda başarısız kalması üzerine ülke genelinde son bir yıldır yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla acil bir şekilde Bağdat'ın 590 kilometre güneyinde yer alan Basra şehrinde toplandı.

Toplantıda konuşan Maliki, Bakanlar Kurulunun Basra'da toplanarak bir ilki gerçekleştirdiğini ve bundaki kastın tüm illere açılarak, yerel yönetimlerin sorunlarını ve taleplerini dinlemek, karşılaştıkları güçlükleri öğrenmek ve merkezi hükümet olarak bu illeri desteklemek olduğunu belirtti.
    
Bağdat dışında bugün ilkini başlattıkları Bakanlar Kurulu toplantılarının sıkıntı çeken diğer illerde de süreceğini dile getiren Maliki, "Büyük sıkıntıların, tıkanıkların bulunduğu diğer illerde yapacağımız toplantılarda halkın sıkıntılarını ve taleplerini yerinde dinleyeceğiz. Merkezi hükümet olarak il meclisleri ve yerel hükümetlerin en iyi şekilde çalışmaları için her tür desteği vermeye çalışacağız" dedi.