Irak'ta kanlı pazartesi

Irak'ın değişik yerlerinde bugün yaşanan şiddet olaylarında 26 kişinin öldüğü ve 153 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irakta kanlı pazartesi
23 Temmuz 2012 Pazartesi 12:01 tarihinde eklendi, 1.037 kez okundu.

 

Irak Güvenlik ve sağlık kaynakları, Irak'ın değişik yerlerinde bu sabah düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda 26 kişinin öldüğünü ve 153 kişinin yaralandığını açıkladı. 
     
Kerkük Polis Müdürü Yardımcısı Korgeneral Turhan Abdurrahman, Kerkük şehrinde bu sabah bomba yüklü 4 araç ve yere yerleştirilen 2 bombayla düzenlenen saldırılarda 6 kişinin öldüğünü ve 20 kişinin yaralandığını söyledi. 
     
Bağdat'ın 35 kilometre kuzeyindeki Taci ilçesinde bomba yüklü park halindeki araçla ve yere yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 7 kişi ölürken 28 kişi de yaralandı. 
     
Bağdat'ın doğusundaki Sadr semtinde bu sabah park halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 4 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. 
     
Diyale iline bağlı Beni Sad ilçesinde bir poliklinik yakınında park halindeki bomba yüklü 2 aracın patlaması sonucu 5 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. 
     
Yine Diyale ilinin Celavla ilçesinde bir polis kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis ölürken 4 polis de yaralandı. 
     
Aynı ile bağlı Mikdadiye ilçesinde bomba yüklü park halindeki 3 motosikletle düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. 
     
Salahaddin iline bağlı Türkmen olan Tuzhurmatu ilçesinde bomba yüklü park halindeki 2 araçla düzenlenen saldırıda 1 kişinin öldüğü ve 35 kişinin yaralandığı belirtildi. 
     
Musul'a bağlı Sincar Kaymakamı Hasan Salih, bir polis biriminin yakınında bomba yüklü park halindeki kamyonetin patlaması sonucu 10 kişinin yaralandığını söyledi. 
     
Musul'un doğusunda askeri devriyeyi hedef alan, yola yerleştirilmiş bombanın patlaması sonucu 5 asker yaralandı.