Irak'ta Saddam'ın tüfeği krizi

Irak'ta şimdi de tüfek krizi yaşanıyor. Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin, Saddam Hüseyin'in elinden düşürmediği tüfeğini, Kuveyt Emiri'nin oğluna hediye etmesi ülkede büyük tartışmalara yol açtı.

Irakta Saddamın tüfeği krizi
26 Nisan 2012 Perşembe 16:39 tarihinde eklendi, 2.427 kez okundu.

 

Iraklıların bugünlerde en önemli gündemi maddesi devrik lider Saddam Hüseyin'in tören ve kutlamalarda yanından ayırmadığı tüfek.
 
Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, tüfeği ülkeyi ziyaret eden Kuveyt emirinin oğlu Nasır Sabah El-Ahmed'e hediye etmesi ülkede büyük bir tartışma başlattı.
 
'IRAK, TARİHİNE SAHİP ÇIKILMALI'
El Irakiye bloku sözcüsü Aliye Nisaif, tüfeğin Irak halkına ait olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı dahil kimsenin bunu elden çıkarma hakkı olmadığını söyledi. Nisaif, "Irak tarihine sahip çıkılmalı" ifadesini kullandı.
 
Irakiye milletvekillerinden Hamid El-Mutlak da Talabani'nin jestini abartılı olarak nitelerken, "Irak halkının mirası satılık değildir" dedi.
 
'TABANCASI DA BUSH'A VERİLDİ'
Kuveyt Emiri’nin oğluna hediye edilen ‘Brno’ marka tüfeğe 2003'te Saddam rejimin yıkılmasının ardından el konulmuştu. Saddam Hüseyin'in şahsi tabancasının da Amerikan askerleri tarafından, eski Başkan George Bush'a verildiği iddia ediliyor.