Irak'tan Türkiye'ye tepki!

Irak'ın enerji işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Elşehristani Türkiye'nin Bağdat maslahatgüzari Efe Ceylan'ı ofisine çağırarak Irak petrollerinin Kuzey Irak'tan Bağdat'ın izni olmaksızın Ceyhan limanına ihracatı konusunda merkezi hükümetin tepkisini iletti.

Iraktan Türkiyeye tepki!
12 Ocak 2014 Pazar 21:51 tarihinde eklendi.
Başbakan Yardımcısı Hüseyin Elşehristani, ofisinde gerçekleştirilen görüşmede Türkiye'nin Bağdat maslahatgüzari Efe Ceylan'a Türkiye'nin Irak ile imzaladığı ve iki ülkede de yasal mercilerce onaylanan anlaşmaya bağlı kalmasını istediği belirtildi.

Görüşmeden sonra Elşehristani imzasıyla yapılan yazılı açıklamada "Bağdat hükümetinin onayı alınmaksızın sınırlarından anayasaya göre de tüm Iraklıların milli zenginliği olan petrol ihracatı yapılmasının Irak'ın servetine gasp olarak görüyoruz" denildi. 
 
Türkiye tarafının Irak Petrol Bakanlığı temsilcilerinin ölçüm yapmasını engellediği ve Irak hükümeti bu konudan Türkiye'yi sorumlu tuttuğu iddia edilen bildiride, Bağdat hükümetinin bundan kaynaklanan zararın tazminatını isteme hakkına sahip olduğu ifade edildi.

DHA