İran füzelerini Türkiye'ye çevirdi

İran’ın İngilizce yayın yapan devlet kanalı Press TV’nin Ankara muhabirine göre Suriye, Rus yapımı SCUD füzelerini Türkiye istikametine çevirdi.

İran füzelerini Türkiyeye çevirdi
28 Kasım 2011 Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi, 1.077 kez okundu.

 

İranlı muhabir bu haberi “Türk kaynaklara” dayandırdı. Bu kaynaklar, Türkiye ve Irak’a yakın olan Kamışlı ve Ayn Divar bölgelerindeki füzelerin, Ankara’nın Şam’a yönelik eleştirilerini artırdığı bir dönemde Türkiye’ye nişan aldığını öne sürdü.
 
Arap Birliği ve Türkiye, Suriye’ye yönelik yaptırımları ağırlaştırırken, Arap Birliği’nin krizden çıkış için verdiği yol haritasını reddeden Şam Yönetimi operasyonları dün de sürdürdü.

Muhaliflerin iddiasına göre 6’sı isyanın merkezindeki Humus’ta olmak üzere dün 8 sivil öldü. Deyrezzor’da 17 kişi gözaltına alındı. Bahreyn ve Katar Dışişleri Bakanlıklarından dün yapılan yazılı açıklamalarda, şiddet ve istikrarsızlık nedeniyle Suriye’deki vatandaşlarına ülkeyi bir an önce terk etme çağrısında bulunuldu. Açıklamalarda, iki ülke vatandaşlarından Suriye’ye gitmemeleri de istendi. Birleşik Arap Emirlikleri de Suriye’deki vatandaşlarından ihtiyatlı olmalarını ve bu ülkeye seyahat etmeyi düşünenlerden yolculuklarını ertelemelerini istedi.