İran'a karşı "kutsal ittifak"

İran'ın nükleer bomba geliştirmesine karşı Batı dünyasının İsrail'le beraber "kutsal ittifak" oluşturduğu artık açıkça dile getiriliyor.

İrana karşı kutsal ittifak
12 Ocak 2012 Perşembe 12:38 tarihinde eklendi.

 

Fransız Le Figaro gazetesi, İran'a karşı "gizli" bir savaşın yürütüldüğünü ve uzmanların bu savaşta İsrail'in en önemli müttefiklerinin ABD, İngiltere ve Fransa olduğunu söylediklerini yazdı.
 
Gazete, İran'ın nükleer programının ilerlemesiyle birlikte İsrail'in bu ülkeye karşı "gizli operasyonlarını" çoğaltmaya başladığını savundu. Bu operasyonların sadece "nükleer uzman öldürmekle" sınırlı olmadığını belirten Le Figaro, sabotaj, rejim muhaliflerinin ülkeden kaçırılması ve siber-savaş yöntemlerine de başvurulduğunu aktardı.
 
STUXNET 6 AY GECİKTİRDİ 
Gazeteye göre, adı geçen yıl duyulan "Stuxnet" virüsü İran'da 30 bin bilgisayara bulaşarak ülkenin nükleer programını 6 ay geciktirdi. Gazeteye İran'a karşı yürütülen siber-savaş hakkında bilgi veren Tel-Aviv Ulusal Güvenlik Enstitüsü uzmanı Shlomo Brom, İran devletinin bu virüs saldırısının ardından bilgisayarlarındaki USB girişlerini söktüğünü, buna rağmen "Duqu" aldı yeni bir virüsün geçen kasım ayında İran'ın gizli tesislerinde kullanılan bilgisayarlara kadar sızdığını söyledi.
 
İRAN'A KARŞI OSİRAK TAKTİĞİ 
Fransız uzmanlar ise İsrail tarafından İran'ın nükleer programına karşı yürütülen savaşın geçmişte Irak'a karşı da tertiplendiğine işaret ediyor. Fransız Stratejik Araştırma Vakfı (FRS) uzmanı François Heisbourg, tüm bu gizli operasyonların İsrail'de "çimen biçmek" olarak tanımlandığını belirtip, Yahudi devletinin 1979 yılında benzer bir operasyonu Irak'ın Osirak nükleer tesislerine karşı gerçekleştirdiğini hatırlattı.
 
Heisbourg, konu hakkında yaptığı açıklamada, "İsrailliler Osirak nükleer reaktörünü bombalamadan önce de çimenleri biçmişti. Bazıları yurtdışında yaşayan çok sayıda bilim insanını öldürmüşlerdi. Osirak reaktörünün Fransa'nın Seyne-sur-Mer kentindeki inşasını da sabote etmiş ve programı iki yıl geciktirmişlerdi" şeklinde konuştu.
 
BİLİMADAMININ BOĞAZI KESİLDİ 
Fransız topraklarında 6 nisan 1979 tarihinde meydana gelen eylemin Mossad tarafından gerçekleştirdiğini kimse inkar etmiyor. Söz konusu eylemden bir yıl sonra Irak atom komisyonunun Mısırlı üyesi Yahya El-Meshad Paris'te bir otel odasında boğazı kesilerek öldürülmüş, Irak'ın nükleer progamına katkıda bulunan Fransız uzmanlar da tehdit mektupları almıştı.
 
Saddam Hüseyin'in 1980 yılında yaptığı sert üsluplu bir konuşmada "İsrail'i yok etmekle" tehdit etmesinin ardından Yahudi devleti bu ülkenin nükleer kapasitesini ortadan kaldırma kararı almış ve İsrail ordusu 7 haziran 1981 tarihinde 8 F-16 ve 2 F-15 kullanarak Irak'ın Osirak nükleer tesislerini 1,5 saatlik bir hava operasyonuyla tamamen imha etmişti.

NTV