Irkçıların ilham kaynağı NSU

Türk vatandaşlarını katleden NSU terör örgütünün Kasım 2011’de medya aracılığıyla tanınmasından sonra Almanya’da istatistiklere geçen yaklaşık 220 ırkçılık motifli olaya ilham kaynağı oldukları ortaya çıktı.

Irkçıların ilham kaynağı NSU
21 Temmuz 2014 Pazartesi 20:32 tarihinde eklendi.

Alman hükümetinin bir önergeye verdiği cevaba göre, her dört günde bir ‘ilhamını NSU’dan alan’ bir nefret suçu işleniyor. Açıklamaya göre, 220 ırkçılık motifli olayda göçmenlere karşı halkı kışkırtma, şiddet kullanma, mekanlara saldırı, hakaret, ölenleri aşağılama, kundaklama, ağır yaralama ve ağır gasp gibi suçlarda NSU teröristlerinden örnek alındı.

Rostock şehrinde teröristlerce öldürülen Mehmet Turgut’un anısına düzenlenen anma törenine ellerinde demir sopalarla saldırı düzenleyen 30’u aşkın Neonazi’nin eylemi de kayda geçirildi.

“Kısmen suç kapsamına alınmayanlar” kategorisinde listelenen şu eylemler ise dikkat çekti: “Mitteldeutsche Zeitung’a gönderilen bir tehdit mektubu, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki (KRV) Velbert şehrinde yapılan bir bombalı eylem tehdidi, üzerinde NSU ve terörist Uwe Mundlos’un isminin yer aldığı bir tişörtlü kışkırtma eylemi”.

Bu arada hayatta olup halen davası görülen terörist Beate Zschäpe ile ölen teröristlerden Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos’a atfen yapılan şiddet eylemlerinin en fazla Bavyera ve KRV eyaletlerinde gerçekleştirilmesi gözlerden kaçmadı.

Ancak nüfus sayıları dikkate alındığında ise en fazla eylemin NSU terör örgütünün kurulduğu ve terör operasyonlarının koordine edildiği Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde yapıldığı ortaya çıktı. 


CİHAN