Irkçılık davasında flaş gelişme

Almanya'da 8 Türk'ü öldüren ırkçıların yargılanacağı davaya Türk gazeteciler de alınacak.

Irkçılık davasında flaş gelişme
12 Nisan 2013 Cuma 22:13 tarihinde eklendi, 1.094 kez okundu.

Almanya'da Federal Anayasa Mahkemesi, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülecek ve ırkçı NSU Örgütü üyelerinin yargılanacağı davada yabancı basın mensuplarına yer verilmesi gerektiğine hükmetti.

Karlsruhe'deki Federal Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre, davayı en az üç yabancı basın mensubu izleyebilecek. Münih'te 17 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 8'i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçıların yargılanacağı davayı takip üç yabancı basın mensubu kura veya mahkemenin takdir edeceği başka bir yolla belirlenecek.

Federal Anayasa Mahkemesi söz konusu kararı geçtiğimiz hafta Sabah Gazetesi'nin açtığı davada verdi. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi daha önce, salona sadece 50 basın mensubunun alınacağını açıklamıştı. Bu 50 kişi arasında Türk gazeteci bulunmuyordu.

Mahkeme eleştiriler karşısında kendisini, akreditasyonların başvuru saatine göre yapıldığı şeklinde savunmuştu. Tarihi davanın görüleceği Yüksek Eyalet Mahkemesi, Türk gazetecilere kendi yerlerini vermek isteyen Alman basın mensuplarının talebini de reddetmişti.


DHA