İrlanda'nın Auster'ından ''İsrail'e gitmeyin'' çağrısı!

İrlandalı tanınmış yazar Dervla Murphy, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins'e İsrail'e gitmemesi yönünde çağrıda bulundu.

İrlandanın Austerından İsraile gitmeyin çağrısı!
09 Şubat 2012 Perşembe 20:41 tarihinde eklendi.


Ortadoğu hakkında bir kitap üzerinde çalışan Dervla Murphy, Cumhurbaşkanına hitaben Irish Examiner gazetesinde yazdığı açık mektupta, ''Higgins'in İsrail'e gitmesinin tüm dünyaya, İrlanda'nın gerçekten kötü bir rejimi onayladığı sinyalini vereceğini'' vurguladı.

İsrail'in, Cumhurbaşkanı Higgins'e resmi davette bulunmayı düşündüğüne ilişkin haberler üzerine ''alarma geçtiğini'' belirten Dervla Murphy, ''Michael, bu daveti reddet'' başlıklı yazısında, uluslararası hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail'in politikalarına karşı çıkan Musevilerin görüşlerine de yer verdi.

Dervla Murhpy, İrlanda hükümetini ''diğer pek çok ülke gibi, hiçbir şey olmamış gibi davranarak İsrail ile dostane ilişkilerini sürdürmekle'' itham etti.

İsrail Parlamentosu (Knesset) Başkanı Reuven Rivlin'in geçen ay İrlanda'ya yaptığı ziyaret sırasında, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins'in İsrail ve Filistin'i ziyaret etmesi gündeme gelmiş, Higgins bu yönde bir davet almaktan onur duyacağını bildirmişti. 

Dervla Murphy (81), dünyanın pek çok ülkesinde yaptığı bisiklet turlarıyla ve yazdığı seyahat kitaplarıyla tanınıyor.