İrlanda'ya AB-IMF yardımı

AB Komisyonu, borç krizindeki İrlanda'nın, AB-IMF yardım programı hedeflerine bağlı kalmayı sürdürmesi tavsiyesinde bulundu.

İrlandaya AB-IMF yardımı
30 Mayıs 2012 Çarşamba 16:30 tarihinde eklendi, 1.081 kez okundu.

 

AB Komisyonu İrlanda'nın, özellikle Avro Bölgesi'ndeki olumsuz gelişmelerin ülke ekonomisine etkisini en aza indirebilmesi için, program hedeflerini kararlılıkla yerine getirmeye çalışması gerektiğini bildirdi. 
     
Nisan ayında 6. gözden geçirme çalışmaları için İrlanda'ya gelen AB-IMF yetkilileri, yardım programının genel olarak yolunda gittiğini, bununla birlikte büyümenin yavaş seyri, iç talebin yetersizliği ve işsizlik oranının fazlalığına ilişkin kimi önemli sorunların sürdüğüne işaret etmişti. 
     
Kasım 2010'da AB ve IMF ile 85 milyar avroluk yardım anlaşması yapan İrlanda'nın ihracata bağımlı ekonomisi, ülkeyi küresel iniş çıkışlardan daha fazla etkilenir hale getiriyor. 
     
İrlandalı ihracatçılar Avro Bölgesi'ndeki krizin, İrlanda ihracatı için önemli konumda bulunan ABD ekonomisine zarar vermesinden özellikle endişe ettiklerini belirtirken, ülke ekonomisinin büyüme oranının bu yıl yüzde 0,5 civarında kalması bekleniyor.