İş Görüşmesinde Sorulması Gereken Sorular Neden Önemlidir?

İş görüşmeleri bilindiği üzere genellikle gergin bir ortamda geçmektedir ve bu durumda bazı zamanlarda can sıkıcı bir hale dönüşebilmektedir

İş Görüşmesinde Sorulması Gereken Sorular Neden Önemlidir?
14 Ekim 2020 Çarşamba 14:46 tarihinde eklendi, 1.427 kez okundu.

İş görüşmeleri bilindiği üzere genellikle gergin bir ortamda geçmektedir ve bu durumda bazı zamanlarda can sıkıcı bir hale dönüşebilmektedir. İşverenler yapacakları iş görüşmelerinde hangi soruları soracakları konusunda bazen kararsız kalabilmektedir ve bunun yanı sıra iş görüşmesine katılacak olan adaylar da hangi sorular ile karşı karşıya kalacaklarını merak etmektedirler. Son zamanlarda iş görüşmesinde sorulan sorular internet üzerinde sıklıkla araştırılan bir konu olmaktadır. İşverenler en iyi verimi verecek adaylar ile yola devam etmek istediklerinden dolayı iş görüşmesinde soracakları sorulara büyük önem vermektedirler.
 

Bir işe girebilmek için sadece tecrübe ve yetenek yeterli olan faktörler değildir, bunların yanı sıra bir işe girebilmek için iş görüşmesinde de iyi bir performans sergilemek gerekmektedir. İş görüşmelerini gerçekleştiren insan kaynakları uzmanlarının sormuş oldukları sorulara tatmin edici cevaplar verebilmek bu konuda oldukça önemli olan bir durum olabilmektedir. Bugüne kadar sorulan sorular insanlara çok fazla klişe gelse de bu sorulara önceden hazırlanmak faydalı bir eylem olabilmektedir. Bu sorulara özgün ve etkili cevaplar vermek insan kaynakları uzmanlarını etkileyebilmekte ve buna bağlı olarak da adaylar işe alınabilmektedir.

 

İş Görüşmesinde Sorulması Gereken Sorular Neler Olmalıdır?
 

İş görüşmelerinde adaylara özgün sorular yöneltiyor olsa da klasik soruların da sıklıkla sorulduğunu göz ardı etmemek lazım. İş görüşmesinde sorulması gereken sorulardan bir tanesi de adayın kendinden bahsetmesinin isteneceği tarzda bir soru olmalıdır. Bu soruya pek çok aday hata yaparak, kendinden çok detaylı bir şekilde bahsetmektedirler. Ancak insan kaynakları uzmanları adayların kardeş sayısından, oturduğu mahalleden çok işyerine neler kazandırabileceklerine odaklanmaktadırlar. Bu sebepten dolayı da böyle bir soru ile karşı karşıya kalan adayların daha çok iş odaklı bir cevap vermeleri daha faydalı olacaktır.
 

İş görüşmesinde sorulması gereken sorular hakkında detaylı bir bilgi edinerek çok daha iyi bir iş görüşmesi deneyimi yaşamak isteyen insanların sıkı araştırmalar yapmaları gerekmektedir. Pratik İK gibi firmalar iş görüşmesinde sorulması gereken sorular hakkında oldukça detaylı bir bilgi de vermektedirler.

 

Yetkinlik Bazı Mülakat Nedir? Nasıl Yapılır?
 

Yetkinlik bazlı mülakat son dönemlerde oldukça sık karşımıza çıkan mülakat tekniklerinden bir tanesi olmaktadır. Yetkinlik bazlı mülakatta adayın geçmişine bakılarak gelecek performansı hakkında bilgi edinmek hedeflenmektedir. Bu mülakatta sorulan sorular genellikle adayların yaşanmışlıklarına bağlı olarak oluşturulmaktadır. Yetkinlik bazı mülakat sırasında adayların yaşanmayan olayları yaşanmış gibi göstermemesi için genellikle somut örnekler üzerinden bir görüşme gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Mülakat sırasında adayların sadece geçmişindeki olumlu olayları değil de olumsuz tecrübeleri de insan kaynakları uzmanına aktarmaları beklenilmektedir. Yetkinlik bazı mülakat hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmak isteyen insanlar https://pratikinsankaynaklari.com/yetkinlik-bazli-mulakat/ internet sitesini de ziyaret edebilirler.