İş vaadiyle dolandırıcılık

Manisa'da, akli dengesi bozuk bir kişi üzerine şirket kurup, 150'ye yakın kişiden iş vaadiyle ‘dosya ücreti’ adı altında

02 Eylül 2009 Çarşamba 13:47 tarihinde eklendi.

Manisa'da, akli dengesi bozuk bir kişi üzerine şirket kurup, 150'ye yakın kişiden iş vaadiyle ‘dosya ücreti’ adı altında 25 TL ile 150 TL arasında para toplayan 2 kişi ortadan kayboldu.

Fabrikada işe başlayacakları umuduyla dolandırıcıların verdiği adreste 2.5 saat otobüs bekleyen işsizler, gerçek ortaya çıkınca soluğu karakolda aldı.

Saruhan Mahallesi Çarşı Bulvarı No: 81/A adresinde yaklaşık 1 aydır ‘Gediz TEM’ adıyla faaliyet yürüten şirket, iş arayanların kayıtlarını almaya başladı. Sözde şirketin, 1'i kadın 3 yöneticisi, 150'ye yakın kişiden iş vaadiyle ‘dosya ücreti’ adı altında 25 TL ile 150 TL arasında para topladıktan sonra, dün gece büronun kapısını kilitleyip ortadan kayboldu. Fabrikada çalışacakları umuduyla, bugün sabah 08.30'da Belediye Kültür Sitesi önüne gelip kendilerini götürecek otobüsü bekleyen işsizler ise hayal kırıklığına uğradı. Yaklaşık 2.5 saat bekledikten sonra dolandırıldıklarını anlayan işsizler, şikayetçi olmak için soluğu Karaköy Şehit Öztürk Polis Merkezi'nde aldı.

Fabrikada işe başlamak için 3 arkadaşıyla birlikte geçen hafta şirkete başvurduklarını ve 100'er TL dosya ücreti ödediklerini anlatan Hatice Aytıç, “Bize iş bulacaklarını söylediler. Biz de evrakları doldurup verdik. Ancak verilen sözler yerine getirilmedi, dolandırıldığımızı anlayınca şoke olduk” dedi.

2 yıldır işsiz olan ve bir umutla bu şirkete başvurduğunu aktaran Ayfer Öziğit ise “Hayallerimizi yıktılar, paramazı alıp ortadan kayboldular” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, sözde şirketin yöneticilerinden E.K. kısa süre içinde yakalanıp gözaltına alındı. E.K.'nın akli dengesinin bozuk olduğu ve bu yönde doktor raporu bulunduğu ortaya çıktı. Şirketin tüm yetkilerinin, cezai ehliyeti bulunmayan E.K.2da olduğu, faturaların da onun adına kesildiği öğrenildi.

150'ye yakın mağdurun şikayetçi olduğu firari iki dolandırıcının ise halen arandığı bildirildi.