İşadamlarından Başbakan'a tazminat davası

Bir grup işadamı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hizmet hareketine yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açtı.

İşadamlarından Başbakana tazminat davası
24 Ocak 2014 Cuma 13:44 tarihinde eklendi.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen 24 işadamı dilekçelerini verdikten sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Serkan Şen, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından Türkiye’nin yönetim krizi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soruşturma kapsamında ismi geçenleri adalete teslim etmesi gerekirken sahip çıkarak adaleti işlemez hale getirdiğini belirten Şen, “Yolsuzluğa karışan ya da iktidarları zarar görmesin diye üstünü örtenlerin siyaset sahnesinden silindiklerini hatırlatmak isteriz.” dedi.

Başbakan’ın soruşturmaların kendisine yönelik olduğunu dile getirdiğini kaydeden Şen, bu operasyonun sorumlusu olarak da camiayı gösterdiğini ve hedef aldığını söyledi. Şen, “Hiçbir somut delile dayanmayan ‘paralel devlet’ iddiasıyla birçok vatan evladına yönelik görevden almalar ve tasfiyeler adeta bir kıyıma dönüşmüştür. 28 Şubat dönemini aratmayan bu fişleme ve tasfiyelerden yürütmenin başındaki Başbakan’ın sorumlu olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerekirken bizzat Başbakan tarafından yönetilen algı değiştirme operasyonuyla hizmet hareketi ve kurumlarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Şen, “Paralel devlet iddiasıyla hiçbir hukuksuz işe karışmamış, meşru zeminde faaliyet yürüten gönüllüler hareketinin ‘karanlık bir örgüt’, ‘inlerine gireceğiz’, ‘takiyyeci’, ‘kokuşmuş’, ‘çürümüş’, ‘sinsi virüs’, ‘gözü dönmüş bir gizli örgüt’, ‘haşhaşiler’ gibi ithamlara maruz kalması vicdanları derinden yaralamıştır.” diye konuştu.

’70 milyonun Başbakanıyım’ diyen bir insanın sarf ettiği bu cümlelerin toplumda kutuplaşmaya ve hizipleşmeye neden olduğunu belirten Şen, “Başbakanın dile getirdiği hususlar eleştiri ve ifade sınırlarını aşan beyanları, doğrudan hakaret, küçük düşürme, itham etme, onur, şeref ve saygınlığa ve kişilik haklarına açık saldırıdır.” dedi.

Şen şunları kaydetti: “Besleme diye tabir ettiğimiz 28 Şubat dönemindeki kartel medyası gibi hareket eden bazı medya kuruluşları üzerinden hakaret ve iftiralar sürekli gündeme getirilmektedir. Mesele artık, topyekün bir nefret söylemine dönüşmüştür. Başbakan’ın katıldığı tüm program ve toplantılarda iftira ve ithamların dozunu sürekli artırması, hizmet hareketine gönül vermiş insanlara karşı kin ve nefret hissi duyulmasına sebebiyet vermiştir. Gülen’i seven, sempati duyan insanlar bu yönlendirmelerle sözlü saldırılara muhatap olur hale gelmiştir. Rüşvet ve yolsuzluğun üzerini kapatmak için zulme dönüşen bu itham ve uygulamaların Gayretullah’a dokunacağını hatırlatmak isteriz.”

Davalının bizzat Başbakan olduğunu belirten Şen, “Manevi tazminattır. 24 kişi olarak camia diye adlandırılan kurumların yönetimindeki kişiler olarak biner lira manevi tazminat davası bizzat Başbakanımız hakkında açmış durumdayız şu an.” dedi.

Grup, Başbakan Erdoğan’ın hizmet hareketine yönelik söylediği ve hakaret içerikli olduğu belirtilen konuşmalarına da yer verilen dilekçelerini adliyeye verdi.
 


CİHAN