İşçi Partisi: Operasyonun gerçek sahibi biziz

Genel Başkanlığını Doğu Perinçek’in yaptığı İşçi Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, sahur vakti polislerin gözaltına alındığı operasyonun gerçek sahibinin kendileri olduğunu açıkladı.

İşçi Partisi: Operasyonun gerçek sahibi biziz
23 Temmuz 2014 Çarşamba 18:32 tarihinde eklendi.
Yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon’u soruşturan polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. “Operasyonun sahibi biziz.” diyen Senem, “F tipi soruşturması desteklenmeli ve doğru rotaya oturması için çalışılmalıyız. Polis içindeki F Tipi örgütün devlet aygıtından temizlenmesi Türkiye’nin yararınadır. AKP iktidarına ve onun yargı siciline bakılıp, hep böyle olacağı sanılmasın Bu süreç geri döndürülemez. Cumhuriyete karşı işlenen suçların üstü örtülemez. F Tipi örgüte karşı sürdürülen soruşturma derinleşecektir. Cumhuriyet yıkıcısı ve bölücü bütün odakları kapsaması kaçınılmazdır. Bu savaş Türkiye ile ABD ve NATO’nun kurduğu GLDYO (Kontrgerila)’nın savaşıdır. F tipi örgüte yönelen soruşturma bütün cumhuriyet güçlerinin, bizim savaşımızdır. Bu mücadelenin gerçek sahipleri Cumhuriyet güçleridir. Ergenekon, Balyoz ve diğer tertip davalarının sanıkları ve milletimiz Cumhuriyetin gerçek sahipleridir.” ifadelerini kullandı.
 
Ergenekon sanığı İP Genel Başkanı Doğu Perençek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘silahlı terör örgütü kurma’, ‘zorla hükümeti devirmeye teşebbüs’ gibi suçlardan 117 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.