İşçi tulumu giymişler

Yüksek Hızlı Tren hattından kablo kesip çalan 3 kişi ile, bu kabloları satın alan bir hurdacı yakalandı. Biri çocuk 3 kişinin, kablo kesip çalarken şüphe çekmemek için demiryolu hattını yapan firma çalışanlarının tulumlarını giydikleri belirlendi.

İşçi tulumu giymişler
27 Mayıs 2014 Salı 11:48 tarihinde eklendi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın, 29 Mayıs'ta başlaması planlanan YHT seferlerinin kablo hırsızlıkları nedeniyle haziran ayına ertelendiğini açıklamasının ardından polis ve jandarma çalışmalarını sıkılaştırdı. YHT güzergahının Sapanca Kırkpınar ve Batak mevkilerinde, beton kanal içine konulan sinyalizasyon kablolarını keserek çaldığı belirlenen 4 kişi yakalandı. 24 değişik sabıka kaydı olan 25 yaşındaki Hasan G., 46 yaşındaki Çetin T. ile 15 yaşındaki S.C. ve bakır telleri satın aldığı belirlenen Hurdacı Yahya B. gözaltına alındı.
 
İŞÇİ TULUMU GİYMİŞLER
 
Şüphelilerin kabloları keserken demiryolunu döşeyen firma çalışanlarının tulumlarını giydikleri, böylece şüphe çekmedikleri anlaşıldı. Şüphelilerin 10 gün içerisinde YHT hattıdan yaklaşık 2 bin metre kablo çalarak sattıkları da ortaya çıktı. 
 
Şüphelilerden S.C. yaşı küçük olduğu için savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, diğer 3'ünün sürüyor.
 
KABLO ÇALARKEN AKIMA KAPILIP ÖLMÜŞ
 
Polisin, sadece Sapanca bölgesinde seferlerin gecikmesine neden olan hırsızlıklarla ilgili olarak tren hattını 24 saat süreyle gözetim altına almak için 20 kişiden oluşan ekip kurduğu, ayrıca jandarmanın da etkin çalışmalar yaptığı kaydedildi. Hırsızlıkların Pamukova, Geyve ve Sapanca arasında yoğun olduğu, yılbaşından bu yana sadece bu bölgede 40 hırsızlık olayının gerçekleştiği, Pamukova İlçesi'nde de daha önce kablo çalmaya çalışan bir kişinin, yüksek gerilim hattına kapılarak öldüğü belirtildi. 

DHA