İşçiler zincirle yarı çıplak eylem yaptı

Bilecik'te Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası üyeleri taşeron yasasına karşı boyunlarına zincir takıp yarı çıplak halde yürüyüş yaptı.

İşçiler zincirle yarı çıplak eylem yaptı
24 Ocak 2014 Cuma 21:17 tarihinde eklendi, 1.034 kez okundu.
 
Yol-İş Sendikası üyesi 50 kadar işçi akşam saatlerinde Şehitler Parkı'nda toplandı. İşçiler, üst kısımdaki giysilerini çıkartıp yarıçıplak kaldı. 3 işçi de boyunlarına zincir doladı. İşçiler, 'Biz soyunmaktan utanmıyoruz, asıl bizi soyanlar utansın' dedi. 
 
Bilecik'de işçiler yarı çıplak halde Şehitler Parkı'ndan yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Cumhuriyet Meydanı'na kadar çeşitli sloganlar atarak yürüdü. Boyunlarında zincir olan 3 işçi yürüyüş boyunca en önde yer aldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Yol İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız yaptığı konuşmada taşeron yasasına karşı olduklarını belirtti. Yıldız şunları kaydetti: "Taşeron yasası denilen yasanın tümüne başından sonuna kadar karşıyız. Bunu böyle bilsinler. Mahkemelerinin verdiği kararları uygulamayan, Maliye Bakanı'na seslenmek istiyorum; 'İş, ekmek, yoksa barışta yok' dedi.

Ey Maliye Bakanı, ey ona hizmet eden Maliye bürokratları anladığınız dilden size seslendik. Yargıtay'ın onayladığı kadrolarımızı ver diye, anlamadınız. Anlarsınız diye o Maliye Bakanı'na kendi ana dili olan İngilizce ile yazdık yeter kadromuzu ver anlamında.

Biz çalışanlar olarak amacımız asla huzuru bozmak, çalışma barışını bozmak, vatandaşımızın sükun ve huzurunu bozmak değil. Ancak bunun yanında da bizi uysal koyun zannetmeyin. Yargıtay tarafından onanan kadroları verin.  Kadrolar verilmezse 30 Mart'ta sandıkta sizi cayır cayır yakmayı da biliriz." Yapılan konuşmaların ardından işçiler giysilerini giydi. İşçiler çeşitli sloganlar atıktan sonra dağıldı. 

DHA